У Львові студенти вийдуть на мітинг

Новини 08 Грудня, 2021 467
Університет ім. Івана Франка. Фото: відкриті джерела.

Університет ім. Івана Франка. Фото: відкриті джерела.

Вирішити проблему з відсутністю місць у гуртожитках львівських вишів можна, потрібна підтримка місцевої влади

Завтра о 09:00 на площі Ринок стартує акція львівських студентів. Студентський уряд Львова розробив рекомендації для вирішення проблеми з гуртожитками у львівських вишах і надіслав їх прем’єр-міністру Денису Шмигалю.  Кабмін підготував відповідний проєкт постанови про відновлення і розбудови мережі гуртожитків. Студенти просять міську владу Львова підтримати їх звернення.

Як пише “Четверта студія”, про це “Еспресо. Захід” розповів студентський мер Львова Станіслав Гвоздінський.

“Студенти ЛНУ ім. Франка живуть у гуртожитку аграрного. Це триває уже три семестри і невідомо. Скільки ще так буде. Складно добиратися півтори години на заняття. Усі львівські виші мають труднощі з гуртожитками, змушені шукати рішення, щоб розселити своїх студентів в гуртожитках інших закладів. Наприклад, наша “Львівська політехніка” своїх теж розселяє в інші гуртожитки. Ми напрацювали рішення, передали їх у Київ. Зараз хочемо заручитися місцевої влади, щоб пришвидшити процес вирішення цього питання”, – розповів Станіслав Гвоздінський.

Також студенти львівських вишів просять місто напрацювати окрему програму розширення мережі студентських гуртожитків у місті.

Коментарі

Позначки: , ,