У Львові студенти Української академії друкарства протестували проти приєднання до Львівського університету

Новини 14 Листопада, 2022 94

Перша приватна мемарня

Ввечері, 12 листопада, на площі перед Львівською оперою студенти Української академії друкарства влаштували акцію протесту проти приєднання закладу до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

У центрі міста зібрались десятки студентів та викладачів Української академії друкарства. Вони тримали плакати та скандували гасла: “Ні знищенню української книги”, “Міністерство знищення освіти та науки”, “Ні підкилимним іграм МОН” та чимало інших.

Як повідомив у зверненні 10 листопада ректор УАД Богдан Дурняк, Міністерство освіти та науки України без погодження з колективом академії та студентством посеред навчального року висловило пропозицію про приєднання академії до ЛНУ імені Івана Франка.

“Все це було прийнято колуарно та завуальовано, прикривається фразами реорганізація, оптимізація, а реально є освітнім мародерством. Пропозиція щодо реорганізації УАД суперечить заявам МОН України, зокрема міністра про неприпустимість навіть порушення питання скорочення, об’єднання, або іншої  реструктуризації ЗВО до закінчення війни”, — каже Богдан Дурняк.

Колектив академії вже направив звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України та в інші державні органи.

Коментарі

Позначки: ,