У Львові студенти медуніверситету вийшли на протест

Новини 11 Квітня, 2024 520

Студенти Львівського медичного університету на мітингу. Фото: Дар'я Костиря

Що вимагають

У Львові студенти Львівського медичного університету імені Данила Галицького вийшли на протест через зміни розподілу на інтернатуру, які планує запровадити МОЗ.

Про це пише Четверта студія.

Шестикурсники-бюджетники хвилюються, що не зможуть самостійно обирати спеціальність інтернатури. Кажуть, що відтепер неможливо і перевестися на контракт, аби потім обрати бажану спеціальність.

Студентка Дар’я Костиря у коментарі Новини.LIVE каже, закликають МОЗ до компромісу.

“Якщо ви додаєте контрактників до загального рейтингу, зрівняйте нас у правах, що ми так само можемо відмовитись, якщо нам не подобається наша спеціальність, і йти за своєю мрією, сплачуючи державі кошти”, — зазначає дівчина.

Ще одна студентка медичного університету Луїза Гумна у коментарі Новини.LIVE розповідає, проблема в тому, що студентам-бюджетникам не можна вступати на контракт.

“Тому, якщо МОЗ ухвалить таке рішення, я максимум, ким можу стати, — це сімейним лікарем, лікарем невідкладної медицини або лікарем-анестезіологом. Ми зверталися до нашого деканату. Вони обіцяють нам підтримку, але самостійно вони не можуть нічого зробити. Тому студенти власними силами намагаються щось зробити”, — додає студентка.

Натомість на Facebook-сторінці Міністерства зазначили, що найширший вибір матимуть ті, хто найкраще навчався упродовж шести років, успішніше склав іспит КРОК-2 і має найвищий рейтинг.

“Підхід, який ми пропонуємо, є справедливим для тих, хто докладав більше зусиль у навчанні, та раціональним з погляду ефективного використання державних коштів.

Зміни до інтернатури — лише перший крок, який наближає післядипломну медичну освіту України до європейських стандартів”, — зазначають у міністерстві.

Коментарі

Позначки: , , ,