У Львові стався масовий мор риби в озері на вулиці Симоненка (ФОТО)

Новини 27 Березня, 2021 2 341

Фото: ФБ/Гаряча лінія міста Львова

У Садового обіцяли перетворити озеро на Симоненка на відпочинкову зону

У Львові багато мертвої риби в озері на вулиці Симоненка. У водойму іноді через шланг доливають воду з чогось, схожого на колектор.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» Діани Яворської.

«Озеро на Симоненка. Повно мертвої риби. Чи можна з’ясувати причини мору? В озеро виведена труба. Також іноді через шланг доливають воду з чогось, схожого на колектор», – зазначається у тексті звернення, де також оприлюднено світлини з місця події.

Як зазначає у своєму дописі у ФБ Євген Бойко, “на Гарячу лінію міста Львова” надійшло звернення від мешканців щодо загибелі риби в озері на Симоненка. Разом з фахівцями департаменту містобудування та управління екології матимемо виїзну нараду щодо вивчення причин. На мою думку, ідеться про забруднення озера та відсутність догляду за ним на час зледеніння. Триматиму дане питання на контролі.

Додатково інформую, що цього року в бюджеті розвитку передбачені кошти на проект облаштування простору навколо озера. Тепер мусимо грунтовно замислитися ще й над екосистемою самої водойми. Дане озеро є справжньою окрасою нашого району та зеленою оазою серед навантажених автомагістралей. Його не можна втрачати!

Озеро на Симоненка буде жити і буде гарним місцем відпочинку для мешканців», – зазначає Євген Бойко.

Як  повідомлялося, озеро на вул. Симоненка перетворять на відпочинкову зону та об’єднають із громадськими просторами біля сусідніх школи, медіатеки та поліклініки. Роботи мали розпочати  у 2020 році.

Коментарі

Позначки: , ,