У Львові стартує реєстрація на Дні європейської спадщини

Новини 06 Вересня, 2021 204

Відсьогодні стартує реєстрація на Дні європейської спадщини у Львові. Тема – «Місто для всіх». Організатори підготували 77 заходів протягом трьох днів – 10-12 вересня. Реєстрація розпочинається 6 вересня о 15:00.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Цьогорічна тема Днів європейської спадщини «Місто для всіх» має за мету відкриття спадщини і залучення кожного незалежно від етнічної приналежності, раси, релігійних поглядів, статі, віку, фізичних можливостей, рівня доходів, досвіду та ін. Одночасно тема відповідає загальноєвропейській тематиці ДЄС – Heritage: All-Inclusive! (спадщина та інклюзія). Львів завжди був містом для співжиття людей різних націй, релігій та політичних поглядів. Включення різноманітних категорій населення в культурне життя міста змінювалось протягом століть – від надання політичних прав жінкам та національним меншинам до облаштування громадських просторів для потреб маломобільних груп.

«Розкриваючи тему цьогорічних Днів європейської спадщини, ми хочемо дослідити зміну ставлення до інклюзивності у Львові, а, відтак, – привернути увагу до потреб сучасного міста. Тема інклюзії стала для нас викликом зробити заходи максимально доступними. На жаль, ми не можемо відповідно облаштувати усі локації, де проходитимуть заходи, проте, вся команда організаторів і волонтерів пройшли тренінг по роботі з людьми з інвалідністю. Багато заходів будуть мати сурдо або тифло переклад. Також, є заходи для людей з ментальними порушеннями. Тож ми чекаємо усіх» – розповідає Галина Гриник, в.о. начальника управління туризму Львівської міської ради.

«У цьогорічній насиченій програмі основний акцент зроблений на інклюзії. Відвідувачі зможуть потрапити у школу для сліпих, будинок військових інвалідів, бібліотеку для сліпих УТОСу, будівлю психіатричної лікарні. Ми багато говоритимемо про боротьбу за рівні права, зокрема про права жінок, дітей, етнічних меншин. Не менш цікавими будуть заходи про людей, які попри інвалідність досягли успіху – Івана Левинського, Миколи Бідняка чи Никифора Дровняка. Формати заходів дозволяють кожному знайти щось найцікавіше для себе: театральні вистави, екскурсії, лекції, майстер-класи», – зазначає Анна-Марія Самсон, головний координатор ДЄС 2021.

Детальна програма заходів на сайті www.lviv.travel. Усі заходи в рамках Днів європейської спадщини є безкоштовними і базуються на ініціативі людей, яким не байдужа історія їхнього міста.

Кількість місць обмежена. Участь можлива лише за умови попередньої реєстрації.

Період реєстрації: з 6 вересня 15:00 до 9 вересня 15:00

Як і коли зареєструватись?

на сайті lviv.travel  (цілодобово)

за телефоном +38 067 652 91 97 (пн: 15:00-17:00, вт-ср: 10:00-16:00, чт: 10:00-14:00)

Коментарі

Позначки: