У Львові стартував перший етап європейської програми з соціального підприємництва для молоді

Новини 23 Січня, 2024 65

У Львові стартував перший етап європейської програми з соціального підприємництва для молоді

Стартував перший етап європейської програми з соціального підприємництва для молоді

18-19 грудня у Львові 39 педагогів, які представили 22 заклади освіти з 11 регіонів, взяли участь у дводенному інтенсиві. Це перший тренінг, який ознаменував старт європейського проєкту для молоді EU4Youth «Відбудова через соціальне підприємництво» в Україні.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Junior Achievement Ukraine.

Протягом двох днів учасники мали низку корисних лекцій та воркшопів від практикуючих фахівців: ознайомилися з роллю соціального підприємництва у відбудові України, дізнались про успішні приклади місцевих соціальних компаній, обговорили проблеми, які можуть вирішувати останні, мали практичні заняття з пошуку бізнес-ідей та їх аналізу, здобули знання про маркетингову стратегію, особливості фінансової стратегії і оподаткування соціальних підприємств.

«Кожна тема викликала жваву дискусію під час тренінгу. Педагоги дуже мотивовані до участі в проєкті та активно практикували нові підходи до викладання», – розповідає про атмосферу інтенсиву Єлизавета Міленіна, менеджерка програм Junior Achievement Ukraine. «До проєкту долучились фахівці з різних професійних галузей та закладів практично всіх рівнів освіти, які працюють з нашою цільовою аудиторією, молоддю віком 17-24 років: університети, коледжі, професійні училища, і навіть кілька шкіл. Фактично проєкт, окрім своєї основної місії розвитку соціального підприємництва, може стати гарною платформою для обміну досвідом педагогів», – додає організаторка.

У Львові стартував перший етап європейської програми з соціального підприємництва для молоді

Після тренінгу педагоги-учасники проєкту спільно зі своїми студентами почнуть працювати над бізнес-ідеями. Далі команди з різних освітніх закладів представлятимуть власні бізнес-плани на конкурсі у всеукраїнському стартап акселераторі. Очікується понад 70 команд, та більше 700 учасників. Загалом заявку на участь у проєкті подали 44 заклади освіти з 16 регіонів.

Після завершення заходу всі учасники отримали сертифікати про проходження тренінгу у проєкті EU4Youth.

У Львові стартував перший етап європейської програми з соціального підприємництва для молоді

Наступний дводенний інтенсив для викладачів відбудеться на початку лютого у Києві. До кінця липня в рамках першого етапу проєкту також пройде низка навчальних Таборів підприємництва для студентів-учасників ініціативи.

Про Ініціативу: працює за підтримки Європейського Союзу, Міністерства закордонних справ Литви та інших партнерських організацій. Проєкт EU4Youth «Відбудова через соціальне підприємництво» має на меті надати більше 2100 молодих людей в 3 країнах (Україна, Грузія, Молдова) інструменти, необхідні для стимулювання впливу на суспільство та економічні перетворення всередині своїх націй. Це дворічний проєкт, з серпня 2023 року по липень 2025 року, який приділятиме особливу увагу соціальному підприємництву та створенню сприятливої екосистеми для його розвитку.

У Львові стартував перший етап європейської програми з соціального підприємництва для молоді

Довідка. Junior Achievement Ukraine – це неприбуткова громадська організація, провайдер навчальних програм з підприємництва та фінансової грамотності для молоді. Організація є частиною всесвітньої мережі Junior Achievement, що веде свою діяльність з 1919 року. Її місія – підготовка молоді до ринку праці, кар’єрного і особистого розвитку.

Програми від Junior Achievement успішно працюють з 1919 року. Понад 15 мільйонів студентів у всьому світі навчаються за програмами JA у більш ніж 100 країнах світу, і з 2021 року програми JA доступні в Україні. Навчальні програми курсів з підприємництва «Компанія» та «Фінансова грамотність» отримали гриф Міністерства освіти і науки України.

Коментарі

Позначки: ,