У Львові стартував літній туристичний сезон (ВІДЕО)

Новини 15 Червня, 2021 934

У Львові влітку очікують на збільшення кількості туристів. За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, через те що Україна потрапила у “зелену” карантинну зону за критеріями Єврейського Союзу, зросте кількість іноземних туристів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Після тривалого карантину до Львова почали повертатися туристи. Лариса Андрела із Закарпаття каже, що приїхала в місто разом з друзями, щоб подивитися на старовинну архітектуру та випити кави.

“Побачили дуже багато, львівської кави запашної випили. Дивимося, розглядаємо. Старовинний Львів – це унікальний Львів, це справжня Європа. Дихання Європи відчувається тут в кожному камінчику, скульптурі, архітектурі”, — каже туристка.

Поки у Львові туристів більше, аніж минулого року, але менше ніж очікували, розповідає керівник туристичного агентства Ігор Губіліт.

“Ми спостерігаємо, що цього року до Львова, мабуть, не приїхало стільки туристів як планувалося і хотілося би. Важко пояснити причину, можливо, захолодна весна, можливо, люди ще вичікували”, — каже Ігор Губіліт.

У той же час більше подорожей організовують для дитячих груп.

“Ця весна і початок літа будуть відомі таким безпрецедентним збільшенням кількості дитячих груп. Ми не були готові, що за один день може прийти там 30 замовлень, 40 замовлень. І це в той час, коли є і така основна робота. Тобто цього року можемо відзначити, що діти, скажемо так, суттєво вплинули на туризм Львова, Львівщини”, — додає керівник туристичного агентства.

Не тільки українські туристи їдуть цього сезону до Львова. Перехід України до “зеленої” карантинної зони дозволив іноземцям приїжджати до міста.

“Це Туреччина, Польща. Якщо говорити про Україну, то це Київ, Харків, Черкаси, Одеська область. Тобто ми бачимо деяку динаміку щодо відновлення.Якщо ми і надалі будемо перебувати у “зеленій” зоні, то це означає, що точно в нас є перспективи для того, щоби сезон вдався”, — каже перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Також, за словами Андрія Москаленка, туристи частіше відвідуватимуть Львів через скасування більшості карантинних обмежень у ресторанній індустрії та через відновлення масштабних міських фестивалів та розважальних атракцій.

Коментарі

Позначки: ,