У Львові стартувало засідання Міжпарламентської ради Україна – НАТО (ФОТО)

Новини 24 Червня, 2019 240

Президент Парламентської Асамблеї НАТО Мадлен Мун у Львові, фото: 4studio

Сьогодні, 24 червня, розпочався візит на Львівщину президента Парламентської Асамблеї НАТО Мадлен Мун.

У межах візиту на Львівщину Мадлен Мун бере участь у засіданні Міжпарламентської Ради Україна- НАТО, яке сьогодні розпочалось у Львові.

Під час брифінгу з журналістами, присутній на заході спікер Верховної Ради Андрій Парубій так прокоментував майбутній вступ України у НАТО:

“Важливим знаком на цьому шляху є проведення навесні 2020 року Парламентської асамблеї НАТО в Києві. Як свідчить історія, кожна країна – не член НАТО, яка проводила засідання асамблеї, незабаром ставала членом альянсу”, – переконаний Парубій.

“Я знаю, що більшість народу України підтримує вступ до НАТО тому з впевненістю хочу запевнити українців, що їхні інтереси буде почуто та враховано. Ми знаємо, що цей шлях не є простим і рішення, які потрібно приймати, часто нелегкі, проте, ми всі разом”, – сказала президент Парламентської Асамблеї НАТО Мадлен Мун.

“Ми встали на шлях євроінтеграції і робимо всі можливі на зараз кроки, аби пришвидшити її. Щиро сподіваюсь, що Україна стане 31 членом НАТО, а 30 місце займе Північна Македонія”, – додала Голова делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї НАТО Оксана Юринець.

Саме засіданні Міжпарламентської Ради Україна- НАТО триватиме упродовж 24-25 червня у приміщенні Львівської Політехніки.

Коментарі

Позначки: , , ,