У Львові сталася розгерметизація стічного колектора

Новини 06 Грудня, 2020 1 091

Фото: Держекоінспекція у Львівській області

На грунт потрапляють неочищені стічні води, які спричинили забруднення земельної ділянки

За результатами лабораторних досліджень встановлено факт забруднення земельної ділянки на межі Львова.

Як пише «Четверта студія», Державна екологічна інспекція у Львівській області повідомила, що спеціалістами відділу інструментально-лабораторного проведено дослідження проб води та ґрунту, відібраних 19.11.2020 року під час обстеження території на межі міста Львова, біля вулиці Вернадського та с. Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району, де виявлено підтоплення земельної ділянки неочищеними стічними водами з розгерметизованого колектора.

За результатами досліджень проби води, встановлено, що на грунт потрапляють неочищені стічні води, які спричинили забруднення земельної ділянки площею 240 м2. У відібраній пробі ґрунту виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби по показниках: азот амонійний в 2,5 рази, п’ятиоксид фосфору в 2,1 раз, нітрати в 2,5 рази.

Інспекцією вживаються заходи щодо розрахунку завданої шкоди довкіллю за забруднення земельної ділянки. Матеріали, будуть скеровані в правоохоронні органи для встановлення осіб, які призвели до забруднення території.

Коментарі

Позначки: , ,