У Львові спишуть на металобрухт 10 автобусів, які хотіли віддати волонтерам

Новини 19 Березня, 2024 66

Лише одна благодійна організація погодилась переобладнати старі автобуси, але згодом попросила відтермінувати процес, тому їх вирішили списати

У понеділок, 18 січня, комісія транспорту, зв’язку та міської мобільності Львівської міськради підтримала проєкт ухвали “Про списання з балансу ЛК АТП № 1 основних засобів”. Йдеться про 10 автобусів Mercedes та LAN 1993 року, які місяць тому пропонували передати волонтерам, щоб ті переобладнали їх під потреби ЗСУ.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львів.медіа.

За цей час чотири громадські організації зацікавились цими транспортними засобами, однак лише одна з них згодилась взятись за їх переобладнання. Але, за словами керівника управління транспорту міськради Ореста Олеськіва, пізніше організація попросила відкласти процес.

Три громадські організації відмовились переобладнати старі автобуси для ЗСУ

“До нас зверталися чотири організації, три з них відмовились. Четверта висловила зацікавлення, вони вагалися взяти 3 або 4 автобуси, проте минулого тижня вони повідомили, що зараз у них немає можливості, і вони хочуть відтермінувати. Їхній механік знаходиться за кордоном, тому ми дійшли такої згоди, що зараз списуємо ці автобуси”, — пояснив Орест Олеськів. Він також повідомив, що волонтери хотіли переобладнати два автобуси LAN та один Volvo, які є у найкращому стані серед всіх запропонованих.

Крім цього, Орест Олеськів наголосив, що вже є наступна партія новіших автобусів, яка очікує на списання. І саме їх згодом планують передати волонтерам.

Раніше у міськраді повідомили, що ці автобуси непридатні для подальшого використання містом, тому що до них немає запчастин. Останній раз автобуси експлуатувалися ще у 2016 році.

Нагадаємо, у січні цього року десять великих автобусів Львівського автотранспортного підприємства №1 хотіли передати волонтерським організаціям, якщо ті готові переоблаштувати їх для потреб військових

 

Коментарі

Позначки: , ,