У Львові співробітника СІЗО взяли на хабарництві

Новини 18 Лютого, 2019 40

Фото: tsn.ua

Правоохоронці затримали працівника «Львівської установи виконання покарань №19», якого підозрюють у отриманні неправомірних вигод.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, за процесуального керівництва прокуратури Львівської області повідомлено про підозру працівнику держустанови «Львівська установа виконання покарань №19», який скориставшись наданими йому повноваженнями, налагодив схему систематичного вимагання та отримання від ув’язнених неправомірних вигод.

Встановлено, що посадовець проносив поза контролем колег заборонені у слідчому ізоляторі речі та предмети.

За свої «послуги» чоловік отримував гроші на банківську карку.

На даний час правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Довідка: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади в органах поліції, а також конфіскацію майна.

 Довідка. Львівська установа виконання покарань № 19.

Львівський слідчий ізолятор розміщений в центрі міста, за адресою: вул. Городоцька 20. Сама споруда заснована у 1614 році, як монастир „Святої Бригідди”. В 1786 р. монастир переобладнали на в‘язницю, яка дістала назву «В‘язниця Бригідки».

З 1946 року Львівський слідчий ізолятор функціонує, як місце попереднього ув’язнення підпорядкований Міністерству внутрішніх справ.

В 1998 році кримінально-виконавча система виділена в окрему структуру і з 22 квітня цього ж року підпорядкована Державному Департаменту України з питань виконання покарань.

В даний час слідчий ізолятор перепрофільовано в Львівську установу виконання покарань (№19).

 

Коментарі

Позначки: , ,