У Львові спецслужби затримали начальника митного посту «Рава-Руська» (ФОТО)

Новини 11 Жовтня, 2018 186

Фото: facebook/Ігор Зінкевич

За систематичне хабарництво

У Львові 10 жовтня працівники спецслужб затримали начальника митного посту «Рава-Руська».

Як повідомили у відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, прокурорами Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань, Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України та слідчими Національної поліції України під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні викрито в систематичному одержанні неправомірної вигоди начальника митного посту «Рава-Руська» Львівської митниці Державної фіскальної служби.

«Посадовець, діючи за попередньою змовою з посередником, вимагав від особи, яка здійснювала переміщення товарів через зазначений пункт пропуску неправомірну вигоду за нестворення перешкод при розмитненні товарів. 10 жовтня під час одержання неправомірної вигоди в сумі 21 тис грн начальника митного посту «Рава-Руська» та його співучасника затримано, вилучено речові докази. Загалом задокументовано отримання вказаними особами неправомірної вигоди на суму близько 70 тис грн.», – інформують у відомстві.

Фото: facebook/Ігор Зінкевич

На даний час проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особам буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Прокурорами готуються клопотання до суду про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв координатор «Варти 1» Ігор Зінкевич, «10.10.2018 о 20:00, на вул. Б. Хмельницького (Галицьке перехрестя ), поліція і люди без форми (можливо спецслужба) провела затримання. На 20:30, поступила інформація,  що в Раві-Руській СБУ на митниці щось шукає. На 21:00, з неофіційних даних, київське СБУ взяли керівника митниці Дробович Миколу ПП «Рава – Руська» на хабарі біля «Галицького перехрестя» у Львові, наразі документують на митниці всю роботу».

Згодом, Ігор Зінкевич повідомив, що “на затримання прибуло декілька транспортних засобів співробітників СБУ із Києва. Уся спецгрупа була одягнена у цивільний одяг. У СБУ, наразі, не коментують ситуацію із заттриманням та не називають жодних прізвищ, проте нам відомо, що затримали на хабарі саме начальника митного поста у Раві-Руській Миколу Дробовича”.

Відео: “Варта 1”

 

Коментарі

Позначки: , , ,