У Львові спалили автомобіль детектива НАБУ, який займався справою “рюкзаків Авакова” (ФОТО)

Новини 18 Грудня, 2020 1 122

Фото: НАБУ

У Львові підпалили автомобіль Skoda Octavia, яка належить детективу Національного антикорупційного бюро.

Як пише «Четверта  студія», про це  передає Укрінформ з посиланням на прес-службу НАБУ.

Автомобіль суттєво пошкоджено. В НАБУ не виключають, що підпал може бути пов’язаний із професійною діяльністю детектива.

“За цим фактом слідчі Національної поліції внесли відомості до ЄРДР (ч. 2 ст. 347 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу, працівника органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, вчинене шляхом підпалу, вибуху або іншим загальнонебезпечним способом, або такі, що спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки. Карається позбавленням волі на строк від 6 до 15 років). НАБУ розраховує на оперативне та результативне розслідування злочину. Просимо свідків, які володіють інформацією щодо цих подій, звертатися до Шевченківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області”, – наголосили в НАБУ.

Як інформує «Українська правда», у ЦПК відзначили, що авто спалили співробітнику НАБУ, який займався справою “рюкзаків Авакова”.

Тоді детективи з’ясували, що син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександр міг організувати схему із розкрадання під час закупівлі рюкзаків для бійців АТО. Збитки оцінили у 14 млн грн.

Також у ЦПК назвали “цікавим збігом” те, що щодо 65-річної експертки, яка визначила збитки у справі “рюкзаків”, відкрили кримінальну справу: “їй підкинули наркотики”.

Крім того, щодо судді Віктора Фоміна, який видавав НАБУ дозволи на слідчі дії у справі “рюкзаків” також відкривали кримінальну справу через нібито наїзд на велосипедиста. ВРП відкривала щодо нього низку дисциплінарних справ.

Передісторія:

У справі про розтрату держкоштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ НАБУ восени 2017 року затримало 3 осіб: сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією “Turboseo”.

5 квітня 2018 року правоохоронці повідомили, що завершили досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних.

Однак у липні стало відомо, що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу проти Авакова та Чеботаря.

Третій фігурант справи так званих “рюкзаків Аваков” про розкрадання коштів Володимир Литвин вирішив взяти провину на себе.

Коментарі

Позначки: , , , ,