У Львові сьогодні вшанували полеглих в АТО десантників

Новини 02 Серпня, 2018 139

Фото Львівської ОДА

У Львові сьогодні, 2 серпня, вшанували полеглих у зоні АТО десантників.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, урочисті заходи відбулися у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

«Звертаюсь до вас зі словами подяки та шани від себе особисто та від імені голови Львівської ОДА Олега Синютки. Ви тримаєте мирне небо тут, ви тримаєте оборону там, на Сході, щоб ми мали можливість разом розвивати нашу державу. Ви одні із перших зупинили ворога, що зазіхає на нашу самостійність, нашу землю та нашу націю. Ви першими зазнали втрат у цій війні. Але ми завжди пам’ятатимемо про ваших побратимів та про їхній подвиг, адже бути десантником – це велика честь, це незламність духу та принциповість українського патріота», – звернувся до військових перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Полеглих військових вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника загиблим десантникам.

«Ніколи не могла подумати, що колись стану матір’ю, яка чекатиме сина з війни. І ще менше уявляла собі, що не дочекаюсь його повернення. Мій син та його побратими першими стали на захист України. Він загинув у серпні 2014-го, якщо раніше цей день був святом, то тепер – це день пам’яті. Дякую усім за те, що зберігаєте пам’ять про тих, хто не повернувся», – зазначила мати загиблого десантника Оксана Гонько.

Фото прес-служби Львівської ОДА

Вперше в Україні 2 серпня у військових частинах відзначають День пам’яті загиблих десантників, а свято десантно-штурмових військ України перенесено на 21 листопада, згідно з указом президента від 21 листопада 2017 року.

 

 

Коментарі

Позначки: ,