У Львові сьогодні суд обиратиме запобіжний захід педофілу з Левандівки

Новини 20 Червня, 2020 3 860

Фото ілюстративне: ФБ/Чим живе Левандівка/Архів

Батьки підозрюваного у згвалтуванні винайняли для нього аж 5 адвокатів,- мати потерпілого

У Львові сьогодні, 20 червня, суд обиратиме запобіжний захід 18-річному львів’янину, який згвалтував 12-річного хлопчика.

Суд по запобіжному заходу відбудеться сьогодні, 20.06 о 12:00 в Залізничному районному суді. Прохання до тих, хто має можливість, підійти на суд.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомила на своїй сторінці у ФБ Sofia Yatskiv.

Як написала на своїй сторінці у ФБ журналіст Євгенія Полікарпова, “коли ж зміниться саме суспільство, яке породжує монстрів, яких потім прагне позбавитися у збочений спосіб. Коли жертв перестануть цькувати, щоб ті шукали нові адреси для життя та намагалися довести, що є постраждалими, а не прокаженими”.

Про згвалтування дитини. Пропустила через себе … І жертву і нападника. Психіатрія та психологія такі різні, але такі гнитючі у цій історії. Я не могла не докопатися. Не могла не дослідити. Інакше б не було сенсу дводенного розслідування.

Є дві складові, які збентежили: під час зйомки 1. Я чула, як діти на майданчику висміювали жертву насилля і це як кажуть, без коментарів…

Маю величезну потребу звернутися до усіх, хто знає постраждалого: така ситуація могла трапитися з кожним. Дитина є героєм, він хотів бути корисним людині, яка просила про допомогу. Він не знав, що трапиться, але щиро вірив, що йде на добру справу. Будь ласка, підтримайте хлопця.

Друга ситуація стосується підозрюваного.

Вбити, каструвати, розірвати, згвалтували…. Що тільки не пишуть у коментарях. Люди бояться, що підозрюваний уникне відповідальності. Ок, але ті, хто писав такі речі та хизувався, що знає гвалтівника особисто, категорично відмовилися від коментарів.А це означає лише, те що люди хочуть тільки голосних заяв без відповідальності за свої слова .Хочуть уваги, за рахунок проступку іншого… Чи це прагнення дотичності? Чи бажання здійснити таке саме насилля? Для чого кричати у соцмережах, а при нагоді одразу ховатися від відповідальності за свої слова?

Слідство розставить усе по своїх місцях, люди які захотіли сказати відкрито свою думку – висловили її. Хто хотів, аби винуватця знайшли та покарали – також сказали своє слово. Вони підтримали жертву та допомогли уникнути іншим дітям небезпеки. За що їм величезне дякую! Бо вони не байдужі

Усі, хто кепкував з жертви, звинувачував журналістів в пошуку сенсації – просто залишилися з краю, без бажання, щось змінити у цьому суспільстві. Вони просто перекинули своє бачення та комплекси на тих, хто хотів справді допомогти.

Щодо підозрюваного… А що ми знаємо про його психічний злам? Про його минуле? Ті хто його знає розповідають, що хлопчина був ізгоєм у школі. Що було дивне виховання у сім’ї.

Щоправда, на покарання щодо цього злочину, психічні травми не впливають, адже сексуальне насилля , як правило усвідомлене та сплановане, тому стан афекту чи психічного загострення скоріш за все не підтвердять.

От сиджу і думаю: коли ж зміниться саме суспільство, яке породжує монстрів, яких потім прагне позбавитися у збочений спосіб. Коли жертв перестануть цькувати, щоб ті шукали нові адреси для життя та намагалися довести, що є постраждалими, а не прокаженими“,- зазначила у дописі журналіст.

Як написала 19 червня на сторінці спільноти “Чим живе Левандівка” мама постраждалого хлопчика Sofia Yatskiv, “я мама дитини, над якою вчора вчинили насильство. З метою недопущення зам’яття справи ми вибрали шлях максимальної публічності”.

Отже, що було зроблено сьогодні.

1. Після практично безсонної ночі, чоловік з сином з 10:00 до 17:00 чекали під райвідділом на проведення упізнання. Спочатку довго везли підозрюваного, потім ніяк не могли знайти достатньо схожих на підозрюваного статистів. Деяким довелося навіть зголити вуса, щоб стати більш схожими і забезпечити чистоту експерименту. Було забраковано більше 10 статистів. Останнього статиста “зловили” на Привокзальній десь в 17:00, теж зголили вуса і всі четверо “по той бік вікна” стали дуже схожими. В 17:30 зайшли в кімнату упізнання, виконали необхідні формальності і почали здійснювати упізнання. Наш син відразу вказав на свого кривдника, якого затримали день перед тим. Отже, це точно він, і невинного не засудять. Висловлюємо подяку чоловікам-статистам, які провели пів дня в очікуванні.

2. Уклали договір з адвокатом, взнавши, що батьки підозрюваного найняли аж 5 адвокатів. На упізнанні наш адвокат був уже з нами, і наш син почувався з ним набагато впевненіше.

3. Дякуємо народному депутату Ярославу Юрчишину за депутатське звернення до Генерального прокурора, Глави Нацполіції та Голови обласного управління поліції з закликом проконтролювати розслідування цього злочину.

4. Чоловік дав короткі інтерв’ю журналістам НТН, ТСН та ТРК Україна, наша позиція – не мовчати, а здобути максимального розголосу, щоб справу навіть не намагалися зам’яти, а також попередити схожі злочини в майбутньому, закликати людей не боятися відверто про це говорити та домагатися справедливості.

5. Провели консультацію з дитячим психотерапевтом з Києва, спеціалістом у цій галузі Natalya Pashko. Поки що ніби все робимо правильно. Дитина йде на контакт, не замикається в собі, але дуже втомлена від безсонної ночі та сильного стресу.

Послуги адвоката платні. Якщо хтось має можливість допомогти у зборі суми для оплати, ось реквізити карточки

5168 7422 3374 0715 Яцків Софія Володимирівна.

Якщо внаслідок судового рішення нам повернуть ці гроші, то ми з радістю повернемо їх назад або спрямуємо на благодійність за вашим бажанням.

20 червня відбудеться судове засідання по обранню запобіжного заходу підозрюваному. Сподіваємося, що він не вийде під заставу”, –  зазначається у дописі Sofia Yatskiv.

 

Як повідомлялося, 12-річного хлопця у Львові зґвалтував 18-річний чоловік.

Коментарі

Позначки: , , , ,