У Львові сьогодні правозахисники проведуть акцію на підтримку незаконно утримуваних Росією українців

Новини 16 Вересня, 2019 81

Акція в Дніпрі/ФБ Кримська правозахисна група

У Львові правозахисники сьогодні, 16 вересня, проведуть акцію на підтримку незаконно утримуваних Росією українців «В’язні Кремля».

Про це повідомляє Кримська правозахисна група на своїй сторінці у Facebook.

Правозахисні організації встановлять 86 капканів на площі Ринок у Львові – саме така кількість українських громадян наразі незаконно позбавлені волі у в’язницях Росії і окупованого Криму.

16 вересня об 11:30 у Львівському прес-клубі (просп. Т. Шевченка, 11) відбудеться прес-конференція, на якій буде представлено останню інформацію про ситуацію із українськими політв’язнями. Родичі полонених поділяться історіями та прикладами безправ’я і залякування, які чинить Російська Федерація і окупаційна влада на Кримському півострові.

7 вересня відбулось повернення до України 11-ти політв’язнів та 24-х військовополонених моряків. Це значна перемога для країни, проте це лише частина усіх бранців Кремля.

Правозахисники розкажуть про те, як Росія переслідує незгодних з діями Кремля, а також що має зробити українська влада, щоб надати правовий статус та соціальні гарантії політв’язням та їхнім родинам. Йтиметься і про те, яку підтримку можуть надати політв’язням звичайні громадяни.

 

Коментарі

Позначки: , , ,