У Львові сьогодні молитимуться за мир та припинення пандемії

Новини 01 Січня, 2021 203

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У цей день людство відзначає Всесвітній день миру, святкування якого започатковано святим Папою Павлом VI у 1967 році

У Львові в храмі римо-католицької парафії св. Івана Павла ІІ 1 січня відбудеться екуменічна молитва за мир, припинення пандемії та Божий захист медичних працівників.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України.

1 січня 2021 року в храмі римо-католицької парафії св. Івана Павла ІІ у Львові, о 18:00 під патронатом міжнародного екуменічного руху Фоколяре представники різних релігій зможуть об’єднатися для спільної молитви за мир, припинення пандемії коронавірусу, уздоровлення хворих та Божий захист медичних працівників.

Дата зустрічі вибрана не випадково, адже у цей день людство відзначає Всесвітній день миру, святкування якого започатковано святим Папою Павлом VI у 1967 році.

Ініціатором такої зустрічі та молитви у Львові є священник РКЦ в Україні Григорій Драус. Він запрошує представників різних релігій і конфесій, а також усіх охочих на цю міжрелігійну зустріч (будуть християни, євреї та мусульмани).

За його словами, зустріч планується провести у форматі, запропонованому ще святим Папою Римським Іваном Павлом ІІ, котрий під час свого понтифікату в 1986 році зібрав релігійних лідерів світу на одному місці, в Асізі, щоб разом, кожен згідно зі своєї релігійної традиції, помолилися про мир.

“Сьогодні, оскільки до цієї проблеми миру і війни додалися ще й епідеміологічна проблема та спричинене нею соціально-економічне напруження, прагнемо у скромних умовах зібрати для молитви носіїв різних релігійних вірувань, відтак об’єднати наші зусилля на шляху до братерства усього людського роду», – зазначає Драус.

Коментарі

Позначки: , ,