У Львові шукають волонтерів для літніх переселенців

Новини 25 Липня, 2022 22

Жителів Львівщини закликають стати волонтерами для літніх переселенців. Пошуком охочих займається робоча група “Медико-психосоціальної допомоги”, яка працює з біженцями.

Про це Суспільному повідомила координаторка проєкту “Соціальна опіка” Олександра Янович, пише «Четверта студія».

Серед переселенців поважного віку – Валерій. Чоловік евакуювався до Львова з Донеччини після того, як біля його будинку впала ракета. Рідних у чоловіка немає. Валерій оселився у монастирі.

“Читаємо книжки різні, спілкуємося. Гарно тут дуже, я дуже щасливий, що сюди потрапив”, – розповідає переселенець Валерій.

Олена Тимчик стала першою волонтеркою у проєкті. Жінка прилетіла до України зі Сполучених Штатів.

“Я чула, що невелика кількість людей отримує відвідини від своїх рідних, всього десь 15 відсотків, а решта людей потребує простого спілкування, щоб їх хтось вислухав”, – каже волонтерка Олена Тимчик.

На Львівщині зареєстровано понад 30 тисяч переселенців пенсійного віку, 10 тисяч з них – мають інвалідність. Тому робоча група “Медико-психологічної допомоги” розпочала пошук волонтерів. Для них організують спеціальне навчання.

“Це буде дуже гарний досвід, оскільки ми отримаємо навченого, сучасного, соціального працівника, який потім можливо зможе працювати у соціальних службах. Це може стати його основним місцем праці”, – каже координаторка проєкту “Соціальна опіка” Олександра Янович.

Люди, які хочуть стати волонтерами можуть зареєструватись на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

Коментарі

Позначки: , ,