У Львові ще понад 70 млн грн підуть на реконструкцію площі Двірцевої

Новини 25 Грудня, 2020 1 373

Фото: Твоє місто

На інженерні роботи і сквер

Ще понад 70 млн грн у Львові вкладуть у реконструкцію площі Двірцевої. Кошти використають на інженерні роботи, які не передбачили у попередньому проєкті. ЛКП «Львівавтодор» підписав договір із ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» на суму 72,4 млн гривень.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Твоє місто”, новий договір, який уклали із компанією «Онур» 18 грудня на суму у 72,4 млн грн. передбачає виконання робіт, яких не врахували в первинному кошторисі – це інженерні роботи і облаштування скверу. Конкурсу на їх проведення не оголошували. Договір уклали із компанією «Онур», оскільки саме вона виконувала роботи з реконструкції Двірцевої. Додаткова угода не перевищує 50% від вартості, тому закон дозволяє не змінювати підрядника.

«Виникли роботи, що не були передбачені проєктом. Наприклад, в первинному проєкті не було передбачено підключення каналізації вокзалів, а також інші інженерні мережі, які включили в новий договір», – пояснила директорка ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова у коментарі виданню «Наші Гроші».

Реконструкцію площі перед головним вокзалом у Львові розпочали торік. Вартість робіт, які виконувала ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень.

Вона також додала, що вирішили реконструювати сквер, який розташований на площі. У 2019 році, коли розпочинали реконструювати площу, то на місці скверу планували облаштувати підземний паркінг за кошти інвестора. Але інвестора не знайшли.

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня торік. Всі роботи із реконструкції площі мають бути завершені до кінця липня. Вартість робіт, які виконало ТзОВ «Онур Конструкціон», становить 165,5 млн гривень. Проєкт виготовили у ЛКП «Інститут просторового розвитку».

На площі розділили потоки громадського та приватного транспорту, облаштували велодоріжки. Також її озеленили, перенесли зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу. А ще перенесли та подовжили трамвайні колії до вокзалу і встановили нові вуличні меблі, облаштували фонтан.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,