У Львові шахраї пропонують пенсіонерам матеріальну допомогу до Дня перемоги

Новини 15 Березня, 2020 409

Ілюстрація з відкритих джерел

Львів’ян закликають бути обережними: в місті діють шахраї

12 березня ввечері шахраї, які представились соціальними працівниками, вкрали у літньої львів’янки гроші. Також аферисти спробували виманити гроші й у іншої мешканки, однак вона не піддалася на маніпуляції. Львівська міська рада застерігає усіх містян бути дуже обачними і не пускати додому невідомих людей, не піддаватись на жодні маніпуляції, а також попередити своїх рідних про те, що в місті діють аферисти.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

Як розповіли у Львівському міському територіальному центрі, вчора ввечері трапився інцидент: до мешканки поважного віку, яка є підопічною Центру, на вулиці підійшли дві жінки, які представилися соціальними працівниками і запропонували їй оформити матеріальну допомогу в розмірі 1250 гривень до дня перемоги. Жінка сказала, що не знає про жодну матеріальну допомогу, але вони увійшли в довіру і сказали, що їм потрібні копії документів, запевнивши, що працюють понад 20 років в соціальному захисті. Відтак, одна із шахрайок пішла з мешканкою до квартири.

«Вже у квартирі вона сказала: „Завтра з обігу виходять гривні. Може ви не встигли поміняти, то ми б одразу і це зробили“. Жінка витягнула 10 тисяч гривень, але в той час до неї задзвонив телефон, і вона відволіклась, залишивши гроші на видному місці. Однак, коли обернулася, то вже не було ні грошей, ні тієї жінки», — зазначили у Львівському міському територіальному центрі.

Львівська міська рада застерігає усіх містян бути дуже обачними і не пускати додому невідомих людей, не піддаватись на жодні маніпуляції, а також попередити своїх рідних про те, що в місті діють шахраї.

Довідково. День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні або День перемоги — державне свято в Україні, яке офіційно відзначають 9 травня, починаючи з 2016-го року, вихідний день. Прийшло на зміну радянському святу «День Перемоги», яке святкували в СРСР, а потім в Україні до 2015 року включно.

«День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» встановлено як державне свято відповідно до ухваленого 9 квітня 2015 року Верховною Радою України закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 — 1945 років» в рамках пакету законів про декомунізацію

 

Коментарі

Позначки: , ,