У Львові розширять перелік промислових зон

Новини 21 Квітня, 2021 187

У Львові розширять перелік промислових зон

Комісія підприємництва підтримала внесення змін до ухвали міської ради від 20.12.2018 № 4399 «Про затвердження Програми перспективного розвитку промислових зон м. Львова».

Зокрема, пропонується розширили перелік промислових зон в місті Львові:

– у промисловій зоні території у районі вул. Земельної, вул. І. Мележа, вул. Б. Хмельницького (у межах зони В і КС) – терміном на 15 років.

– у промисловій зоні території у районі вул. Бескидської, вул. С. Гайдучка (у межах зони, передбаченої планом зонування) – терміном на 15 років.

– у промисловій зоні території у районі вул. Надійної, вул. Світанкової, вул. Вулецької, вул. Межової, вул. Зеленої (у межах зони В і КС) – терміном на 15 років.

– у промисловій зоні території у районі, окресленому кільцевим перехрестям вул. Пасічної – вул. Зеленої до № 261-263 по вул. Зеленій, яка примикає до вул. Пасічної, включаючи частину вул. Пирогівка (у межах зони, передбаченої планом зонування) – терміном на 15 років.

– у промисловій зоні території у районі вул. Б. Хмельницького,  вул. Промислової (у межах зони В і КС) – терміном на 15 років.

Як повідомив заступник голови комісії Володимир Марусяк, це ініціатива членів комісії, а також звернення підприємців.

«Ми розширили промислові зони і вирішили, що будемо стратегічно підходити до питання промисловості. Не просто зараз «гасити пожежі», а навпаки наперед передбачати окремі вільні території під промислові зони. Відтак домовились, що будемо працювати з комунальною установою «Інститут міста», щоб напрацювати «Стратегію розвитку промислових зон м. Львова».

Також члени комісії розглянули проєкт ухвали «Про внесення змін до ухвал міської ради від 04.04.2019 № 4802 та від 18.07.2013 № 2547». Йдеться про проект будівництва канатної дороги на Високий Замок.

У змінах до ухвали пропонується зміну локації для розташування станції першого підйому канатної дороги: тераса скверу на вул. М. Кривоноса зі сторони вул. Замкової. Земельна ділянка перебуває на балансі ЛКП «Зелений Львів». Володимир Марусяк, коментуючи, зазначив, що в оновленій редакції ухвали враховане зауваження ЮНЕСКО щодо перенесення пункту розміщення пасажирів канатної дороги.

«Управління інвестицій все відкоригувало, тож питання розблоковано і можна далі рухатись, шукати потенційного інвестора. Загальна вартість робіт близько 400 млн грн. Як на мене, дуже цікавий і потрібний проект, адже доступ до Високого Замку для маломобільних верств населення у нас є обмежений.  Відтак, канатна дорога значно збільшить туристичний потік».

Крім цього комісія підприємництва виступила з ініціативою розробляти аналітичну довідку щодо питання, яке висвітлюється в електронній петиції. Зокрема, депутати розглянули електронну петицію «Заборонити реалізацією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в межах м. Львова».

«Наша комісія не мала інформації, як ця заборона матиме вплив на дохідну частину бюджету. Ми запропонували змінити порядковість. Коли петиція набирає достатню кількість голосів, тоді «Секретаріат ради» готує проект ухвали, яка йде на візування по комісіях без розуміння – потрібно це чи не потрібно, без обґрунтування? І лише, коли сесія підтримує петицію, тоді розробляється дорожня карта. Ми виступаємо з ініціативою  – змінити цю порядковість. Щоб спочатку відповідні профільні департаменти опрацювали проблему, висловлену в петиції, і ми могли б прийняти рішення на основі цих даних», – пояснив Володимир Марусяк.

Коментарі

Позначки: ,