У Львові розшукують свідків нападу породистого пса на людей

Новини 01 Жовтня, 2018 1 778

Собака. Світлина ілюстративна. Фото: DogCatFan.com

Інцидент стався на «Верхньому Шуварі»

У Львові користувачі соцмереж розшукують свідків та потерпілих від нападу собаки породи кане-корсо.

Як зазначається у повідомленні, випадок трапився вранці, 30 вересня, на «Верхньому Шуварі».

«Увага! 30 вересня, орієнтовно о 08:20, Верхній Шувар, хто були свідками та потерпілим від нападу собаки породи кане-корсо прошу зв’язатись зі мною», – пише у групі “Варта 1” у  facebook львів’янин Serhii Kachmar.

Автор допису обставини події не зазначає.

У коментарях під дописом, користувачі, зокрема,  пишуть, що «…Я часто бачу цю собаку на Шуварі. І оминаю десятою стороною, ніколи господар ні намордника не одягне, ні повідка. Я не раз робила господарю зауваження, бо сама боюся і діти бояться, так він  відповідав, що вона не кусається» (дописувач Уляна Максимович); «…Шкода що через таких п…. стріляють з травматів по тваринах чи батьки покусаних дітей купують отруту. Придурків хватає. Але саме цікаво, що такими дебілами ніхто не займається і їм нічого не докажеш» (дописувач Олександр Мусаковський); «…Знаю одне – собака/кіт/шиншила/ведмідь – це є Тварина! І відповідальність за їх поведінку та соціальність несемо ми, господарі. А виходить, що багато госп*ідарів останні роки…» (дописувач Anna Bilyk).

Довідка. Кане-корсо порода собак 2-ї групи МКФ. Офіційними предками вважаються давньоіталійські бойові собаки, що використовуються як травильні собаки-гладіатори. Після розпаду Римської імперії нитку історії цього римського молоса переривається аж до початку середньовіччя. За цей час молоси отримали широке поширення по всій Європі, чому свідчать численні гравюри та полотна. В епоху Ренесансу кане-корсо, завдяки своїй стійкості і безстрашності в сутичках з диким звіром, стають об’єктом уваги художників і скульпторів. В Італії і зараз можуть сказати: “Хоробрий як корсо”. Там ще до Другої світової війни кане-корсо охороняли ферми, стерегли худобу та допомагали при перегонах стада. Вони вже не полювали, але в сільській місцевості завжди було застосування їх міцним щелепам. Після війни кане-корсо стали рідкісними собаками — порода була на межі зникнення.

 

Коментарі

Позначки: ,