У Львові розшукують директорів шкіл (ВІДЕО)

Новини 15 Липня, 2021 673

Фото: відкриті джерела.

Головна освітянка Львова розказала про етапи відбору кандидатів та нагадала про вимоги до них, зокрема ті, що зазначені у «Законі України про освіту»

Станом на сьогодні, 14 липня, у Львові є 44 вакансії на посаду керівників закладів освіти. Міське управління освіти проведе конкурси на заміщення вакантних посад. Однією з основних вимог до кандидатів на посади є стаж педагогічної чи науково-педагогічної роботи не менше трьох років та наявність лідерських якостей. Подача документів на участь у конкурсі триватиме до 22 липня включно.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«У 2020 році набув чинності Закон України «Про повну загальну середню освіту». Відповідно до нього, всі керівники закладів освіти повинні були перейти із безстрокових на строкові контракти. У разі якщо людина була пенсійного віку, з нею контракт продовжували до 2021 року, якщо допенсійного – на 6 років.

Станом на зараз у Львові є 44 вакансії керівників закладів освіти, і, відповідно до закону, ми повинні оголосити конкурс на заміщення вакантної посади. Всі, хто хоче займати посаду керівника закладу освіти, повинні пройти цей конкурс. Крім того, керівники шкіл, у яких закінчився контракт, можуть також подаватися на нього», – розповіла Зоряна Довганик, начальниця управління освіти ЛМР.

Головна освітянка Львова розказала про етапи відбору кандидатів та нагадала про вимоги до них, зокрема ті, що зазначені у «Законі України про освіту»:

Кваліфікаційні вимоги:

  • громадянство України;
  • вільне володіння державною мовою;
  • вища освіта ступеня не нижче магістра (спеціаліста);
  • стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років;
  • стан фізичного і психічного здоров’я, що не перешкоджає виконанню професійних обов’язків;
  • відсутність судимості.

Додаткові вимоги:

  • досвід в організації, виконанні та стратегії розвитку освітніх проектів;
  • лідерські якості: ініціативність, вміння керувати, мотивувати і організовувати роботу команди;
  • вміння володіти процесами делегування та планування в роботі;
  • високі комунікативні навички: взаємодія з батьками, учнями та працівниками;
  • високі презентаційні навики.

«Першим етапом відбору є подача певного переліку документів до 22 липня включно. Після цього відбувається засідання комісії, яка вирішує, чи допускати кандидата до конкурсу. Якщо всі необхідні документи відповідають чинному законодавству, то кандидата допускають. Наступним етапом є знайомство кандидата на посаду з колективом школи, під час якого він демонструє свої лідерські та комунікативні навички. На цьому етапі людина повинна презентувати своє бачення цієї школи в майбутньому.

Опісля відбудеться засідання конкурсної комісії та сам конкурс, який складається з двох етапів: перший – складання тестів на знання відповідних законів та виконання двох ситуативних завдань. Якщо під час проходження першого етапу кандидат набрав необхідну кількість балів, його допускають до другого етапу, який передбачає презентацію перспективного плану розвитку школи. Якщо кандидат пройшов усі етапи успішно, то з ним укладається контракт на право обіймати посаду керівника закладу.

У разі перемоги людини, яка не була керівником закладу освіти, контракт укладається терміном на 2 роки з подальшим продовженням на 4 роки. Якщо ж людина вже працювала керівником закладу освіти, то терміном на 6 років», – розповіла Зоряна Довганик.

Також керівниця управління освіти наголосила на збільшенні заробітної плати керівників закладів освіти: «Щодо заробітної платні, то зараз напрацьовуються критерії, які повинні бути узгоджені освітньою комісією і затвердженні указом управління освіти. Якщо керівник закладу буде відповідати цим критеріям, то він матиме зарплату у розмірі близько 27 тис. грн».

Коментарі

Позначки: , ,