У Львові розпочалася кампанія з безпеки на дорогах (ВІДЕО)

Новини 06 Травня, 2021 306

У Львові розпочалася кампанія з безпеки на дорогах

У Львові стартувала кампанія з безпеки на дорогах під назвою “Пристібайся – не жахайся”. Патрульні за допомогою манекену та стимулятора зіткнення пояснюють, наскільки потрібні паски безпеки. Далі щовихідних стимулятор буде у різних локаціях міста.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

“Залежно від швидкості і від ДТП залежить, які є ураження. Найчастіше це може бути тупа травма грудної клітки, тупа травма живота. Також залежно від того, як людина згрупується під час падіння – переломи рук, ніг. І тупа травма і закрита черепно-мозкова травма , можуть привезти до летальних наслідків”, — розповів волонтер-рятувальник Мальтійської служби Андрій Вуйцик.

Частину травм можна було б уникнути, якби пасажир чи водій був пристебнутий паском безпеки. Андрій Вуйцик каже, від паска може залишитися синець, але він вбереже життя.

Начальник управління патрульної поліції у Львівській області Роман Пилипенко розповів, що від початку 2021 року на Львівщині трапилося 3624 аварії. З них 440 — з потерпілими, де травмувалися 552 людей.

Також правоохоронці звертають увагу на те, що пристібатися потрібно і на передніх сидіннях, і на задніх. Дітей потрібно перевозити у спеціальних дитячих кріслах. Від початку року в області патрульні винесли майже 6 тисяч постанов на водіїв, що не були пристебнутими. Штраф за це — 510 гривень.

Коментарі

Позначки: , ,