У Львові розгорнувся скандал довкола електрощитової (ВІДЕО)

Новини 23 Квітня, 2021 713

Голова ОСББ і власник офісних приміщень не можуть порозумітися щодо сплати коштів за утримання будинку, від чого страждають мешканці багатоповерхівки

Самовільне захоплення приміщення електрощитової: у новобудові на вулиці Героїв УПА, 73в виник конфлікт між головою ОСББ та власником офісних приміщень. Перший стверджує, що представники підприємства відключили світло в усьому будинку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Правду тут Львів.

“Приїхали, вирізали в ЕРП внизу в щитових вирізали двері. Сказали, що ми два рази відключали їм світло й після того встановили свій замок. Другий момент, коли вони заходили в щитову виключили світло в секціях й одна людина застрягла в секції”, – розповів голова ОСББ, Сергій Сагайдак.

Однак людину, що застрягла в ліфті вивільнили досить швидко. Світла у житловій секції будинку не було до 20-ти хвилин. Голова ОСББ називає ці дії неправомірними, а причини такої поведінки йому невідомі. Однак власник офісних приміщень стверджує, що це – наклеп та розказав свою версію подій.

“Воно пропадало десь 3 з половиною години назад. Причому воно пропадало, коли ми включали свої приміщення ми ж не знали, там же куча ящиків. Наші приїхали включити світло, вони шукали ті автомати. Могли якісь один два автомати зачепити. Але це зразу було все відновлено. Ми виїжджаємо звідси. А через 30 хвилин люди з ОСББ заходять і знову відключають нам усе світло. Шантажуючи нас зовсім іншими питаннями”, – зазначив власник офісних приміщень, Володимир Швед.

Щоб знайти вирішення цього конфлікту на місце виїхали представники Франківської райадміністрації. Вони дізналися, що причиною усього є невирішене питання сплати послуг з утримання будинку. Бо, розповідають посадовці, на думку керівника ОСББ власник комерції мав би сплачувати таку ж суму, як і мешканці житлової секції.

“А на думку власника нежитлових приміщень він би мав сплачувати суму за мінусом прибирання сходових кліток й обслуговування ліфтів. Оскільки нежитлові приміщення не користуються ні ліфтами, ні сходовими клітками. І готовий брати участь у співфінансуванні на ремонтні роботи по будинку, прибирання прибудинкової території, освітлення прибудинкової території”, – пояснив голова Франківської райадміністрації, Орест Тимчишин.

Посадовці бачать розв’язання цієї проблеми у проведенні перемовин між сторонами конфлікту щодо сплати коштів та загального доступу до електрощитового приміщення, аби надалі не виникало подібних інцидентів.  Якщо їм складно буде дійти компромісу, у конфлікт втрутяться уже представники райадміністрації.

Коментарі

Позначки: , ,