У Львові російські спецслужби планували напади не лише на ромів, але й на єврейські організації – МВС

Новини 02 Липня, 2018 50

Фото ілюстративне. Джерело: Еспресо.TV

Спецслужби в інтернеті завербували керівників молодіжної організації для організації нападу не лише на ромів, але й на єврейські організації у Львові.

Про це народний депутат від «Народного фронту», член колегії МВС Антон Геращенко заявив 1 липня в ефірі телеканалу «122 Україна».

«Трагедія, яка відбулася у Львові, – це не спонтанна ситуація. Це добре спланована акція із залученням російських спецслужб. На сьогодні ми розуміємо, що через інтернет були завербовані два керівники цієї молодіжної організації, яким у голову вселили необхідність організовувати напади не лише на ромів, але й були плани нападу на єврейські організації у Львові», – заявив Геращенко.

На його думку, головне завдання нападу – показати, що в Україні діє ксенофобська організація.

“Завданням було показати, що у Львові діє ксенофобська організація, яка на основі расистських поглядів демонструє свою ненависть до представників окремих національностей”, – зазначив нардеп.

Як повідомлялося, в ніч на 24 червня група озброєних ножами, металевими трубами і ланцюгами осіб у лісовому масиві у передмісті Львова напала на табір ромів. У результаті нападу загинув 24-річний житель Закарпатської області, ще четверо постраждали: 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка.

Поліція встановила 14 осіб, підозрюваних у нападі на ромське поселення у Львові.

Вісім підозрюваних, серед яких один 20-річний і семеро 16-17-річних юнаків, були заарештовані.

25 червня голова СБУ Василь Грицак заявив, що до нападу на табір ромів під Львовом може бути причетна Росія.

Коментарі

Позначки: , , , ,