У Львові ремонт на вулиці Шевченка триватиме до літа 2023 року (ВІДЕО)

Новини 02 Червня, 2021 3 601

У Львові на вулиці Шевченка буде смуга для руху громадського транспорту

1 червня розпочався черговий етап реконструкції вулиці Шевченка, на ділянці від вулиці Єрошенка до Залізничної. Проте повністю закінчити роботи на вулиці планують у 2023-у році.

Про це заявив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, пише Четверта студія з посиланням на Вголос.

Нагадаємо, капітальний ремонт вулиці Шевченка триває від 30 січня 2020-го року. Цьогоріч розпочався ремонт третьої та найбільшої ділянки вулиці Шевченка довжиною в понад 1 км, від Ярослава Мудрого до Залізничної. Її реконструкція коштує  186,5 млн грн. Раніше вже були відремонтовані ділянки від вулиці Ярослава Мудрого до Хорватської та від вулиці Левандівської до Залізничної з організацією кільцевого руху. Кошторис – 58 млн та 89,6 млн грн. відповідно.

Попереду реконструкція ще четвертої частини вулиці

Як заявив Андрій Білий, закінчити роботи на ділянці від Ярослава Мудрого до Залізничної попередньо планують упродовж року, орієнтовно до початку наступного літа. Водночас, в тендері кінцевим терміном виконання робіт вказано 31 грудня 2022-го року. Проте це не остання ділянка вулиці Шевченка, яку чекає реконструкція.

За словами Андрія Білого, попереду реконструкція ще четвертої частини вулиці, на ділянці від Залізничної до Татарбунарської (кінцева трамвайного маршруту №7). Станом на зараз підготовка проєктно-кошторисної документації по ній ще в процесі розробки.

«Якщо наступного року закінчить третій етап, то можливо, до кінця наступного року реконструкція вулиці Шевченка буде повністю закінчена. А можливо, до середини 2023-го року, десь до літа», – заявив чиновник.

Проблеми з об’їздом вулиці Шевченка

В день початку робіт на черговій ділянці вулиці водії скаржилися на відсутність знаків щодо схеми об’їзду. Зокрема, на вулиці Залізничній, на якій на час реконструкції змінено односторонній рух на двосторонній. Відповіді міських чиновників щодо цієї ситуації дещо різнились.

«Зараз як раз підрядник встановлює всі знаки для об їзду. Впродовж сьогоднішнього дня їх буде достатньо», – відповів Андрій Білий.

Іншу інформацію повідомила Оксана Єстеферова, очільниця ЛКП «Львівавтодор». Спершу вона заявила, що проблеми з організацією об’їзду вже вирішує підрядник: «Деяких знаків не вистачає. Підрядник перевіряє, якщо не вистачає, то все виставлять згідно з погодженою у поліції схемою дорожнього руху».

Проте пізніше сказала, що насправді цієї проблеми немає: «Ну, я не впевнена, що знаків немає. Зараз підрядник перевірить, і якщо якихось знаків бракує, то їх доставлять. Але я впевнена, що всі знаки розставлені з самого ранку, тому що підрядник зазвичай з вечора їх розставляє, з чохлами, а зранку знімає чохли».

Якою буде вулиця Шевченка?

Як розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, вулиця буде мати комбіноване покриття. Велосмуги та велодоріжки, а також автомобільні смуги будуть в асфальті, а трамвайна колія замощена бруківкою-мозаїкою. Окремо чиновник наголосив на звуженні вулиці Шевченка за проєктом реконструкції.

«По концепції вся вулиця передбачає зменшення кількості смуг до центру, тому що Городоцька є перевантажена. Там, де дозволяє ширина вулиці буде окрема смуга для громадського транспорту. Ті дерева, які будуть зрізані в процесі реконструкції, будуть висаджені наново», – сказав він.

Чи збудують шляхопровід до вулиці Ковча?

Нагадаємо, ще в 2016-у році міська влада Львова замовила проєкт будівництва шляхопроводу між вулицями Шевченка та Омеляна Ковча, який має розвантажити в’їзд та виїзд з району Рясне. Лише минулого року був оголошений тендер на виконання цього проєкту. Виконати роботи на суму 39,2 млн грн мала б компанія «Онур», яка також реконструює вулицю Шевченка. Міський голова Львова Андрій вже у лютому 2021-го року окремо наголосив, що будівництво цього мосту є пріоритетом для міста.

Проте, відповідаючи на питання щодо майбутнього цього проєкту, Андрій Білий заявив, що, швидше за все, розпочати його цьогоріч не вдасться через брак коштів у бюджеті розвитку.

«Є проєкт, є проведений тендер і є заключена угода. Залишилось визначитись з підрядником, чи готовий він починати, коли є обмеження фінансування. Або підрядник має зробити весь міст в борг. Або якусь частину, яка не буде функціонувати повноцінно, за ті гроші, що зараз є в бюджеті на цей об’єкт. Мова про 7 млн грн.

Тому зараз ми думаємо – чи лишити ці гроші і використати на інший об’єкт, чи запустити роботи, які, втім нічого не дадуть з точки зору функціональних змін. Або переконати підрядника зробити цей об’єкт в борг».

Нагадаємо, через борги перед підрядниками за торішні ремонти ЛМР погодила кредит на 390 млн грн від державних «Укрексімбанку» та «Укргазбанку» під 11,3% та 11,58% річних. Ці кошти підуть на розрахунок з виконавцями робіт, які очікують на оплату з минулого року.

У Львові на вулиці Шевченка буде смуга для руху громадського транспорту

У Львові на вулиці Шевченка буде смуга для руху громадського транспорту

У Львові на вулиці Шевченка буде смуга для руху громадського транспорту

Коментарі

Позначки: , ,