У Львові приватним ветеринарним клінікам виділять кошти на стерилізацію безпритульних котів

Новини 22 Квітня, 2021 1 183

У Львові приватним ветеринарним клінікам виділять кошти на стерилізацію безпритульних котів

Низку важливих електронних петицій винесуть на розгляд травневої сесії Львівської міськради

Низку важливих електронних петицій винесуть на розгляд травневої сесії Львівської міськради

Про це по завершенню засідання постійної комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки повідомив депутат ЛМР від ВО «Свобода» Андрій Тягнибок, пише Четверта студія.

На розгляд депутатів винесуть проекти ухвал 4-ох електронних петицій:

  • щодо надання субсидій приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів.

Автор петиції пропонує за рахунок бюджету Львівської ОТГ забезпечити виділення субсидій приватним ветеринарним клінікам на стерилізацію безпритульних котів і кішок у розмірі:

-400 грн. за кота

-600 грн. за кішку

На думку автора петиції, враховуючи проблеми із розмноженням безпритульних котів у Львові,  таке щорічне субсидіювання, дозволить мешканцям та волонтерам більш активно стерилізувати тварин, що суттєво сприятиме зменшенню кошачої популяції у Львові та забезпечить більш повний облік безпритульних тварин.

  • щодо збереження кам’яниці Стеткевича, включаючи наявний фасад, поверховість та розумні межі навколо неї, при видачі містобудівних умов та обмежень на будівництво на ділянці.

Автор петиції зазначає, що кам’яниця Стеткевича, яка знаходиться у мікрорайоні Голоско, —  під загрозою руйнування. Відтак вимагає вберегти її від знесення, аби вона стала культурним простором для жителів району.

  • щодо зменшення вартості проїзду у громадському транспорті у м. Львові, а саме на автобусних перевезеннях.

Автор петиції вимагає встановити граничний розмір вартості проїзду у розмірі 6 грн. 50 коп. за одну поїздку, обгрунтовуючи це зменшенням вартості палива на 11% з моменту попереднього підняття вартості проїзду до 7 гривень. Так, максимальна вартість дизельного палива у лютому 2019 року становила 28 грн. 44 коп. А у січні 2021 року — 25 грн. 34 коп.

  • щодо заборони на реалізацією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в межах м. Львова.

Зазначимо, усі петиції набрали необхідних 500 голосів на підтримку.

Коментарі

Позначки: ,