У Львові приватні садочки і школи не в змозі оплачувати за опалення на рівні комерційного тарифу

Новини 03 Грудня, 2022 523

У Львові приватні садочки і школи не в змозі оплачувати за опалення на рівні комерційного тарифу

Минулої зими у Львові кілька приватних навчальних закладів припинили своє існування через фінансову неспроможність оплачувати за опалення. Ціни для них встановлені на рівні комерційних підприємств.    

Про це пише Четверта студія з посиланням на портал депутатів.

Щоб зберегти приватні навчальні садки і школи в час повномасштабного вторгнення, комісія освіти і науки ЛМР прийняла відповідне звернення до комісії фінансів. А саме, ініціювати винесення цього питання на виконком – розглянути можливість компенсації різниці тарифу за опалення.

У Львові працює 30 ліцензованих освітніх закладів. Окрім того, за словами заступниці голови комісії Нелі Васюти, кожна освітня установа для того, щоб здійснювати свою діяльність, зобов’язана придбати альтернативні джерела енергії, тож фінансове навантаження зросло.

“Розпочався опалювальний сезон, а тариф для приватних освітніх закладів є як для підприємств та бізнесу. Він не під силу освітнім закладам, які працюють у Львівській громаді. А ще школам та садкам потрібно було облаштувати своїм коштом укриття.
Відтак ми запропонували звернутись до комісії фінансів та управління освіти з проханням, щоб вони порахували, скільки буде коштувати бюджету відшкодовування частини тарифу для ліцензованих освітніх закладів, аби зменшити суму до тарифу, який є для бюджетних навчальних закладів».

Також Неля Васюта ініціювала виділення коштів для відшкодування половини суми вартості генераторів для приватних навчальних закладів.

Коментарі

Позначки: , ,