У Львові проводять майстер-класи з іконопису на склі (ФОТО)

Культура 01 Жовтня, 2022 367
Дорослі та діти можуть намалювати образ святого. Суспільне Львів

Дорослі та діти можуть намалювати образ святого. Суспільне Львів

Львівський музей історії релігії проводить майстер-класи з іконопису на склі. На занятті можна власноруч написати образ на склі і створити оберіг як для себе, так і для рідних чи друзів. Учасниками майстер-класу “Небесні покровителі” можуть стати як дорослі, так і діти.

Про це повідомляє Суспільне, пише «Четверта студія».

На уроках можна навчитесь малювати небесного заступника України і воїна Архангела Михаїла, покровителя армії та війська Юрія Змієборця та символ українського війська на фронті — Покрову. Усі ескізи образів спрощують, аби їх могли намалювати навіть ті, які ніколи цього не робили.

“Це серія “Небесні покровителі”. Чому “Небесні покровителі?” Тому що зараз дуже складний час і всі потребують захисту і діти, і військові. Покрова вважається захисницею усієї України, тому що вона і сімейний оберіг, і для військових. І намальований вами образ зі щирими побажаннями, почуттями, він є дуже потужним оберегом”, — каже художниця Лідія Григель.

Дорослі та діти можуть намалювати образ святого. Суспільне Львів

Дорослі та діти можуть намалювати образ святого. Суспільне Львів

Уроки проводить художниця музею Оксана Гірняк.

“Кожен з учасників може собі обрати свою ікону і навчитися малювати на склі. Малярство на склі — це є дуже цікава техніка, вона відрізняється від малюнку на дереві, на папері, тому що це є техніка навпаки. Перше ми наносимо контур на скло, а тоді поетапно малюємо ікону. Перше замальовуємо дрібні деталі, потім ідемо до великого фону”, — каже художниця.

Навчитися малювати ікони на склі прийшло подружжя Лесі і Михайла Олексяк. Кажуть, хочуть навчитися чогось нового, а ще іконопис заспокоює і допомагає перезавантажитись.

“Дуже подобається щось створювати, подобається творчість, так само любимо з чоловіком відвідувати святі міста. І так вирішили навчитися чогось нового і хочемо намалювати ікони на склі. Я обрала собі Богородицю”, — каже Леся Олексяк.

“Вибрав Святого Миколая, бо то є мій покровитель, для дому, освятити в церкві і молитись до даного святого”, — каже Михайло Олексяк.

Учасники майстер-класу. Суспільне Львів

Учасники майстер-класу. Суспільне Львів

Майстер-клас “Небесні покровителі” відбувається щоп’ятниці у Львівському музеї історії релігії.

Коментарі

Позначки: ,