У Львові проведуть лекції про видатних мешканців міста

Новини 14 Травня, 2021 80

Громадська організація “КонтрФорс” з радістю повідомляє, що Лекторій “Гордість міста” 5.0 повертається уже цієї весни.

Про це ІВ Четверта студія повідомили організатори заходу.

Лекторій “Гордість міста” 5.0 відбудеться упродовж травня-червня 2021 р. й складатиметься з 4-х щотижневих лекцій про 4-х видатних містян.

Чому варто відвідати Лекторій “Гордість міста” 5.0?

  • Унікальний. Під час Лекторію відвідувачі почують захоплюючу інформацію про видатних львів’ян, яку важко знайти в доступних джерелах, та відвідають локації, що були раніше закриті для широкого загалу.
  • Вільний. Лекторій з легкістю мандрує та відкриває нові локації у Львові, а безкоштовний вхід на усі заходи дозволить кожному обрати найцікавіші для себе теми лекцій.
  • Львівський. Лекторами даного проекту стануть запрошені науковці й мистецтвознавці, які ґрунтовно досліджують життєвий шлях згаданих вище особистостей, адже найкраще про видатних містян можуть розповісти лише львів’яни.

Для Лекторію 5.0 ми обрали наступних видатних містян:

  1. Яна Дашека (1837 – 1904), власника фабрики художнього та будівельного слюсарства (лекція 16 травня, старт реєстрації – 10 травня о 12:00);
  2. Владислава Лозинського (1843 – 1913), історика, мистецтвознавця, колекціонера творів мистецтва (лекція 23 травня, старт реєстрації – 17 травня о 12:00);
  3. Тадеуша Вільчинського (1888 – 1981), видатного вченого, засновника кафедри фармакогнозії і ботаніки та ботанічного саду лікарських рослин ЛНМУ ім. Данила Галицького (лекція 30 травня, старт реєстрації – 24 травня о 12:00);
  4. Олексу Сміх-Шатківського (1908 -1979), видатного художника і графіка (лекція 6 червня, старт реєстрації – 31 травня о 12:00).

Лекторами даного проекту стануть запрошені науковці й мистецтвознавці, які ґрунтовно досліджують життєвий шлях згаданих вище особистостей.

Місце проведення:

Традиційно Лекторій пройде у різних локаціях Львова. В умовах адаптивного карантину лекції проводитимуться з дотриманням соціальної дистанції й маскового режиму.

Умови участі та реєстрація:

– Вхід на Лекторій вільний виключно за умови попередньої онлайн реєстрації.

– Кількість учасників кожної лекції обмежена.

– Реєстрація на першу лекцію розпочнеться 10 травня (понеділок) о 12:00 год.

– Реєстрація на кожну наступну лекцію відкриватиметься по понеділках о 12:00 год. у тиждень проведення лекції.

Додаткову інформацію про лекторій, а також можливі зміни в розкладі лекцій можна знайти  на Facebook-сторінці ГО “КонтрФорс”, Facebook-події Лекторію “Гордість міста” 5.0 за посиланням та хеш-тегом #Лекторій_Гордість_міста.

Чекаємо на вас! Буде цікаво і пізнавально!

 Довідкова інформація

Цикл безкоштовних лекцій про видатних львів’ян “Гордість міста”, започаткований ГО “КонтрФорс” весною 2018 р. Проект відбувається двічі на рік (з березня 2018 р. – до листопада 2019 р.). У 2020 р. Лекторій не проводився у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Мета проекту: поширення об’єктивної інформації про життєвий шлях й досягнення видатних львів’ян різних національностей та сфер зайнятості, які прославили наше місто у світі, шляхом проведення безкоштовного загальноміського Лекторію “Гордість міста”.

Тексти про персонажів Лекторію “Гордість міста” 2.0 – 4.0, підготовлені на основі лекцій, можна переглянути на 032.ua – сайт мiста Львова за посиланням. Відеотрасляції лекцій усіх Лекторіїв 1.0-4.0 можна знайти на Youtube-каналі ГО «КонтрФорс».

Нагадуємо, що Лекторій “Гордість міста” 1.0 був внесений до Календарного плану загальноміських централізованих заходів Управління культури Львівської міської ради на 2018 рік

Коментарі

Позначки: ,