У Львові проведуть інвентаризацію земельних ділянок, розташованих під дитячими і спортивними майданчиками

Новини 12 Березня, 2021 61

У Львові проведуть інвентаризацію земельних ділянок, розташованих під дитячими і спортивними майданчиками

На засіданні комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради депутати   погодили проект ухвали «Про внесення змін до ухвал Львівської міської ради щодо розміщення дитячих та спортивних майданчиків на території м. Львова».

Про це інформує Четверта студія з посиланням на депутатський портал Львівської міської ради.

Ухвала стосується внесення до Схеми розміщення майданчиків на території м. Львова додатково ще 38 адрес. Цей проект, за словами голови комісії Олексія Різника, прийнятий з метою, щоби унеможливити подальшу забудову дитячих майданчиків у місті, які призначені для відпочинку молоді і спорту.

Зараз у Львові – 822 дитячих і спортивних майданчиків. Під великою кількістю з них не сформовані земельні ділянки. Тому члени комісії вирішили підійти до цього питання комплексно і прийняли рішення доручити управлінню молодіжної політики спільно з управлінням земельних ресурсів ЛМР провести інвентаризацію всіх земельних ділянок, розташованих під дитячиими і спортивниими майданчиками у місті, підготувати документацію щодо них.

Заступник голови депутатської комісії Юрій Мартинюк уточнив у доповідачів, скільки потрібно грошей і часу на проведення цих робіт. На необхідності таких робіт і важливості такої узагальненої інформації наголосили депутати ЛМР члени комісії Андріян Гутник та Андрій Дячишин.

«Адже відсутність будь-якого правовстановлюючого документу з чітко визначеним цільовим використанням завжди викликає в людей бажання використати земельну ділянку не за тим призначенням, з яким вона первинно була створена», – зауважив голова комісії Олексій Різник.

Окрім того, на засіданні комісії надали дозволи на виготовлення низки детальних планів.

«Ми прекрасно розуміємо, що на сьогодні треба розробляти новий генеральний план, нову підоснову, нові геопросторові дані, приводити все це у відповідність, адже межі міста змінилися. Однак це не означає, що по територіях, по яких уже на сьогодні є зонінги і визначені певні види використання Процес приєднання, долучення іде сам собою, а те, що на сьогодні функціонує, не потрібно зупиняти. У будь-якому випадку місто повинно розвиватися», – переконаний Олексій Різник.

Окрім того, згідно з Положенням про постійні комісії, комісія архітектури з наступного тижня почне розглядати усі питання щодо надання містобудівних умов та обмежень, підготовки та надання висновків щодо них. Тому депутати протокольно доручили  управлінню архітектури, апарату виконавчого комітету Львівської міської ради скеровувати на розгляд комісії проекти рішень виконавчого комітету про надання містобудівних умов та обмежень.

Усього на засіданні комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради депутати розглянули близько 70 питань порядку денного.

Коментарі

Позначки: ,