У Львові пропонують запровадити автономне вуличне освітлення на сонячних батереях

Новини 03 Березня, 2023 61

У Львові пропонують запровадити автономне вуличне освітлення на сонячних батереях

Під час пленарного засідання Львівської міської ради, голова фракції “Європейська Солідарність” Петро Адамик звернувся до міського голови Львова з пропозицією облаштувати у місті автономне вуличне освітлення, яке саме виробляє електрику з сонячних променів.

Про це пише Четверта студія.

“Таке автономне освітлення варто встановити на перехрестях, окремих ділянках інтенсивного руху та зонах підвищеної небезпеки наїздів на пішоходів. Це освітлення не залежить від аварій в електромережі, які можуть бути спричинені ракетними обстрілами”, – розповів Петро Адамик.

На думку депутата, перехід на альтернативне освітлення, з огляду на високу вартість проєкту, має бути поетапним.

“Нам потрібно напрацювати комплексну стратегію, провести необхідні обрахунки та визначити зони першої необхідності, другої та третьої черги встановлення автономного вуличного освітлення у Львові. Енергетична незалежність дозволить зробити безпечними дороги у Львові, зекономить витрати міста на оплату електричної енергії та покращить стан довкілля загалом. Якісне освітлення наших вулиць і доріг є запорукою безпеки та допоможе запобігти дорожньо-транспортним пригодам”, – додав Адамик.

Коментарі

Позначки: