У Львові пропонують в години пік замовляти супровід поліції

Новини 05 Березня, 2020 1 412

Фото ілюстративне. Джерело: Сайт 061

ГО «За Якісний транспорт» готує лист до управління транспорту ЛМР, щоб вони замовили відповідну послугу в поліції і скорегували графік руху міських автобусів

Громадські активісти готують лист до Львівської міської ради в якому запропонують свої варіанти, як уникнути транспортного колапсу після перекриття на ремонт перехрестя вулиць Шевченка –Левандівська. 

Як пише “Четверта студія”, про це йдеться у дописі на сторінці ГО “За якісний транспорт” у ФБ.

“Як уникнути транспортного колапсу Рясне? Співзасновник громадської організації «За Якісний Транспорт» Святослав Товстига спробував розібратись, яка ситуація складеться після перекриття на ремонт перехресті вулиць Шевченка –Левандівська. Він зазначив наступне: «Зараз виїхати із мікрорайону Рясне-1 проблемно, бо після 7:30 починається тягучка на відрізку від вулиці Шевченка 338 (супермаркет «Вам») до повороту на вул.Омеляна Ковча. Щоб проїхати лише цей відрізок, громадський транспорт витрачає до 30 хв! Після перекриття вулиці Шевченка в районі повороту на вулицю Левандівську затори, які починали біля супермаркету «ВАМ» масштабуватимуться до проспекту Чорновола і, відповідно, відрізок від вулиці Шевченка 338 до проспекту Чорновола стоятиме в суцільному заторі, а це близько 6 кілометрів. Тому єдиними варіантом зараз є замовлення послуги в патрульної поліції, супроводу колони рейсових автобусів на цьому відрізку в ранковий пік, бо на жаль, місто не змогло домовитись із залізницею щодо запуску міської електрички, а також не змогло збудувати анонсовану дорогу з Рясне-1 до Левандівки. За моїми підрахунками вартість такої послуги в ранковий пік коштуватиме близько 1 000 грн ( 8 супроводів), а автобуси стоячи в заторах на цій ділянці спалять палива на багато більшу суму. Механіка реалізації буде приблизно такою: кожні 25 хвилин із торговельного центру «ВАМ», виїжджатиме колона із п’яти автобусів, яку супроводжуватиме автомобіль патрульної поліції по полосі зустрічного руху, оминаючи затор на тих ділянках, де це можливо.

ГО «За Якісний транспорт» готує лист до управління транспорту ЛМР, щоб вони замовили відповідну послугу в поліції і скорегували графік руху міських автобусів. Також, як зазначають мешканці, в мікрорайоні є багато студентів. Тому проситимемо, щоб управління транспорту на період закриття вулиці Шевченка створили новий автобусний маршрут, який в ранковий період буде в режимі експрес возити студентів до ВНЗ в центральні частині Львова.

Принагідно зазначаємо, що платна послуга із супроводу поліцією передбачена наказом МВС від 29.11.2016 № 1259 «Про затвердження Інструкції з питань супроводження транспортних засобів спеціалізованими автомобілями Національної поліції і забезпечення безпеки дорожнього руху під час його здійснення».
Щиро надіємось, що місто не «зажме» кошти на супровід патрульною поліцією”, – зазначається у дописі ГО “За якісний транспорт” у ФБ.

 

 

Як повідомлялося, у Львові із 7 березня відбудуться зміни в русі транспорту, який курсує вулицею Левандівською.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,