У Львові пропонують обкласти податком тих, хто їздить містом на автомобілі, – петиція

Новини 09 Травня, 2020 1 690

Фото: lviv-future

7 травня на сайті Єдиних електронних петицій до влади з’явилося нове звернення від львів’ян, де пропонується ввести податок тим, хто пересувається містом на автомобілях.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Львів Майбутнього”, петицію зареєстрував львів’янин Віталій Остапенко під заголовком “Нераціональне використання громадського простору”.

Автомобілі у Львові – зло? 

2

Так, львів’янин  в петиції вказує на цілу низку проблем, які виникають через автомобілі. За переконаннями Віталія Остапенка, наше місто не розраховане на таке величезне транспортне навантаження, яке ми можемо спостерігати в нашому місті зараз.

Через надмірну кількість автомобілів у Львові після карантину знову слід очікувати на суцільні затори на дорогах, а громадський транспорт та пішоходи не зможуть нормально пересуватися через львів’ян, які пересуваються містом на автомобілях. Ще одна проблема автомобілів, за словами автора звернення, це відсутність достатньої кількості місць для паркування.

Не забув містянин і про екологічний аспект користування автомобілями і вказав на те, що автомобілі – причина поганого стану повітря в нашому місті, зокрема – в центральній частині Львова.

Та головне – “неетичність” користування автомобілями, як вказав автор документа.

В чому ж неетичність користування автомобілями на вулицях Львова? 

3

Львів’янин за результатами власних спостережень навіть підбив певну статистику стосовно автомобільних поїздок нашим містом:

“За власними спостереженнями, приблизно 70 – 80 % автомобілів перевозять тільки одного водія. Тобто одна пара сідниць займає площу 6 – 8 і більше кв.м., тоді як у громадському транспорті не більше 0,5”, – йдеться в зверненні.  

Ось в чому – неетичність користування автомобілями. Адже автор переконаний, що неетично створювати дискомфорт громаді нашого міста ціною власного комфорту.

Проблему вирішити можна, якщо ввести місцевий податок на нераціональне використання громадського простору. І першим ділом, як запевняє ініціативний львів’янин, необхідно ввести податок на тих водіїв, які самі знаходяться у автомобілях.

“Людина, яка здатна палити літри бензину у корках, створюючи проблеми львів’янам, зможе заплатити аналогічну суму до місцевого бюджету”, – вказує львів’янин.  

Водночас, до уваги не можна брати спеціальний транспорт. Тут йдеться про спецавтомобілі, про таксі, автомобільні доставки з вказаними реквізитами, автомобілі з дитячими сидіннями та легкові автомобілі з кількістю чотирьох місць або ж менше.

Таким чином, за розрахунками автора звернення, податок потрібно встановити з сумою орієнтовно 150 гривень на добу. Тобто, в місяць львівському водієві автомобіля доведеться сплатити 3000 гривень податку. А для порушників львів’янин пропонує штраф, розміром в 300%.

Звісно ж, така пропозиція має свої переваги та недоліки. Серед недоліків львів’янин вказує лише на невдоволення містян новою системою, і то – власників автомобілів.

Автор навіть проводить аналогії з США, де схожа система працює і приносить свою користь містам та країні.

Ось така петиція з’явилася на сайті  7 травня, і станом на 9 травня петицію підписали 22 особи з 500 необхідних.

 

 

Скриншот ФБ

Коментарі

Позначки: , , , , ,