У Львові продовжують бутафорію із обранням членів наглядових рад

Новини 15 Січня, 2024 71

Конкурсна комісія поспілкувалася з усіма кандидатами, які претендують на членство у Наглядові ради Львівводоканалу

У Львові члени комісії поспілкувалися з усіма кандидатами, які претендують на членство у Наглядові ради підприємства. Протягом трьох робочих днів комісія має озвучити прізвища затверджених кандидатів.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Минулого року сесія міської ради прийняла ухвалу про створення Наглядових рад двох комунальних підприємствах міста – Львівводоканалу і Львівсвітла. Для цього ми створили конкурсну комісію з відбору незалежних членів Наглядових рад і оголосили конкурс на визначення кандидатів. Термін прийому заявок завершився 8 грудня.

Вже відбулося кілька засідань конкурсної комісії. На останньому ми поспілкувалися з усіма кандидатами на членство у Наглядові раді Львіводоканалу. Протягом трьох робочих днів маємо оголосити результати.

Головний акцент – це мають бути фахівці, які допомагатимуть стратегічному розвитку цих підприємств», – розповів Орест Тимчишин, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, секретар конкурсної комісії.

Нагадаємо, Наглядова рада буде органом управління підприємством. Тому будуть укладені договори, за якими члени Наглядових рад будуть отримувати винагороду за роботу.

Щодо повноважень – члени Наглядових рад не будуть втручатися в операційну діяльність підприємств, вони будуть займатися формуванням стратегічних напрямків. Міський голова і Наглядова рада розділять між собою відповідальність за призначення і звільнення керівника підприємства. Пілотний проєкт з утворення Наглядових рад в ЛМКП «Львівводоканал» і ЛКП «Львівсвітло» реалізовує департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.

Коментарі

Позначки: