У Львові прочитали лекції про тверезість для працівників поліції (ФОТО)

Новини 06 Березня, 2020 680

Фото: "Твоя Львівщина"

Як пише “Четверта студія”, про  це інформує Твоя Львівщина.

Лекції про тверезість, як необхідну основу розвитку суспільства прослухали працівники ювенальної превенції всіх відділів поліції ГУ НП у Львівській області. Саме вони відповідають за роботу з неповнолітніми.

Також був присутній голова ГО «Рух « Твереза Україна» Зіновій Станішевський. Він розповів правоохоронцям про те, які бувають типові помилки при складанні протоколів при виявленні фактів правопорушення продажу тютюну та алкоголю дітям до 18 років. Приємно відмітити, що у Львівській області активісти ГО «Рух «Твереза Україна» мають великий досвід проведення спільних рейдів з місцевою поліцією. У першу чергу щодо незаконного продажу алкоголю та тютюну дітям. Зокрема за останні 4 роки було проведено більше 90 рейдів щодо незаконно продажу дітям до 18 років алкогольних та тютюнових виробів.

Крім цього говорили про необхідність проведення уроків тверезості у школах. Зокрема, голова ГО «Рух Тверезих Галичан» Роман Гарасим розповів щодо проведення уроків Тверезості в школах та інших навчальних закладах міста Львова та Львівської області.

Роман Гарасим

Зазначимо, що станом на 1 січня 2019 року в Україні на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувала 70 491 дитина. Із них 22 126 дітей-сиріт та 48 365 дітей, позбавлених батьківського піклування. На обліку дітей, які можуть бути усиновлені, наразі перебуває майже 17 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них близько 12 тисяч проживають у сімейних формах виховання (опіка, піклування, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу). Ще понад 4,5 тисячі дітей виховуються в державних закладах різного типу.

Собріолог Юрій Оробець

“Одна із причин такого стану – це вживання алкоголю та інших інтоксикантів як батьками так і дітьми. Дітей потрібно захищати від алкоголю, тютюну та інших інтоксикантів та повертати їм тверезість. Адже тверезість – це природний стан людини, в якому вона народилася і потрібно її зберігати постійно до кінця життя” – розповідає Юрій Оробець, який проводить подібні лекції по всій Україні.

Працівники ювенальної превенції

Коментарі

Позначки: , , , ,