У Львові презентували інтелектуальну спадщину української еміграції

Новини 09 Листопада, 2018 42

Фото: НУ "Львівська політехніка"

Кульмінаційним моментом стала презентація електронної бібліотеки «Diasporiana»

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся науково-практичний семінар на тему «Інноваційні методи збереження інтелектуальної спадщини української еміграції».

Як повідомляє прес-служба НУ «Львівська політехніка», організовував і провів його Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою.

«Кульмінаційним моментом семінару стала презентація електронної бібліотеки «Diasporiana». Цей унікальний проект зі збереження інтелектуальної спадщини української еміграції представив його засновник, відомий науковець, директор Інституту журналістики і масової комунікації Класичного приватного університету в Запоріжжі Олег Богуславський. Як він наголосив, ця електронна бібліотека відкриває для світу історію української діаспори і формує у дослідників новий погляд на наукові та культурні надбання нашого народу», – зазначається у повідомленні.

У семінарі, який вступним словом відкрила директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Ірина Ключковська, взяли участь головний архівіст Центрального державного архіву зарубіжної україніки Надія Лихолоб, директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник, очільник Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка Василь Кметь, проректор Львівської національної академії мистецтв Роман Яців, директор Науково-технічної бібліотеки Львівської політехніки Андрій Андрухів, керівник Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий та інші.

 

Коментарі

Позначки: ,