У Львові представили виставку християнських реліквій XII-XV століття (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 06 Травня, 2021 169
У Львові представили виставку християнських реліквій XII-XV століття. Фото: ЛОР

У Львові представили виставку християнських реліквій XII-XV століття. Фото: ЛОР

Сьогодні, 6 травня, у підземеллі Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла Львівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви відкрилась виставка християнських реліквій XIIXV століття “Ars sacra: Подорож у середньовіччя”.

Про це з місця події повідомляє кореспондент ІВ Четверта студія.

Єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства, владика Степан Сус наголосив, що українці ще з давніх-давен вірили та покладались на Господа Бога.

“Дуже добре, що ці хрестики і медальйони, які сьогодні колекціонери передали гарнізонному храму, залишились в Україна. Коли дивишся на ці реліквії, то торкаєшся історії цілої душі. Беручи до рук святі реліквії людина перш за все довірялась Богу, бо хотіла, щоб Господь її захищав та провадив нею. І це виставка – це справді історія української християнської душі. Ми не знаємо власників цих святинь, але починаючи з XII століття ми можемо побачити як розвивалось мистецтво з відображенням святих та зрозуміти, що здавна українці покладались на Господа”, – додав отець Степан Сус.

Виставку також відвідала голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, вона подякувала працівникам музею-підземелля і служителям за опіку над Гарнізонним храмом.

“Сьогодні з великою приємністю маю честь побувати у Божій домівці – Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Ще не так давно ми спільними зусиллями відновлювали цей храм, а вже зараз тут триватиме виставка унікальних християнських реліквій. Дякую колекціонерам за святині, ми повинні примножувати духовну спадщину та передавати її наступним поколінням”, – додала Гримак.

Участь у відкритті виставки взяли настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, голова Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ о.Тарас Михальчук, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, духовенство, громадські діячі, львівські меценати і колекціонери старожитностей.

Христина Духнич для ІВ Четверта студія

Коментарі

Позначки: , , , ,