У Львові представили виставку до 100-ліття польської незалежності (ВІДЕО)

Культура 10 Травня, 2018 120
Відкриття виставки «Сто літ!»

Відкриття виставки «Сто літ!»

Сьогодні, 10 травня, у приміщенні Львівського палацу мистецтв відбулось урочисте відкриття виставки зі символічною назвою «Сто літ!».

Відкриття виставки «Сто літ!»

Відкриття виставки «Сто літ!»

Експозиція — виставка художників, пов’язаних із Вроцлавською академією мистецтв імені Євгеніуша Гепперта. Як розповідають організатори, близько сотні нових, актуальних робіт польських митців — від абстракції до графіки та реалізму, фотографії, рисунку, покажуть у залах Палацу. У виставці беруть участь професори Вроцлавського університету, знані та молоді художники. Мета — представити найважливіші напрямки і тренди вроцлавського мистецтва.

Відкриття виставки «Сто літ!»

Відкриття виставки «Сто літ!»

«Виставки польського мистецтва у Львівському Палаці проходять часто, але роботи митців з Вроцлавської академії мистецтв побачимо вперше. Маємо надію, що це стане початком плідної і якісної співпраці між двома культурними інститутами», — каже координатор виставки з України, заступниця директора ЛПМ з науково-мистецької діяльності, кандидат мистецтвознавства Ольга Луковська.

Роман Василик

Роман Василик

Присутній на відкритті завідувач кафедри сакрального мистецтва, професор Львівської академії мистецтв Роман Василик під час урочистостей сказав: «Все має традиції, але любов і мистецтво традицій не має. Те, що відбувається тут сьогодні, дуже добре. Між Вроцлавською академію та Львівською є двадцять років плідної дружби. Прийшов час обмінюватись досвідом: міняються люди, міняємось ми, але лишається те, що є безсмертним та безцінним».

Рафал Вольський

Рафал Вольський

На відкриття виставки також завітав Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольський, який у коментарі 4studio запевнив, що подвійного дна у тому, що захід присвячений 100-літтю незалежності наших територіальних сусідів проводиться у Львові, нема:

Відкриття виставки «Сто літ!»

Відкриття виставки «Сто літ!»

«Наші дві  мистецькі інституції мають тісну співпрацю і думаю це прекрасно, що львів`яни матимуть змогу познайомитись з художнім світом Вроцлава зокрема. Тут представлено багато цікавих робіт, тож виставка є непересічною, показує середовище дуже різних творців Вроцлавської академії, у якої дуже потужна мистецька школа, дуже тісно пов`язана зі Львовом, до речі. З іншого боку, ідея проведення такої виставки є пов`язана з тим, що Україна та Польща святкують 100-річчя відновлення своєї незалежності. А чимало представлених тут робіт мають глибокий історичний зміст».

Експозиція виставки «Сто літ!»

Експозиція виставки «Сто літ!»

Після показу у Львові виставку «Сто літ!» покажуть у Луцьку та Кам’янці-Подільському.

Довідково: Академія образотворчих мистецтв у Вроцлаві (Akademia Sztuk Pięknychim. Eugeniusza Geppertawe Wrocławiu) — польський вищий навчальний заклад. Заснована 1946 року, як вища державна школа образотворчих мистецтв, з 1996 року — академія. З 2008 року носить ім’я польського художника, першого очільника закладу — Євгеніуша Гепперта.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,