У Львові представили концепцію впровадження “Lviv City Express” та єдиного е-квитка

Новини 30 Червня, 2023 110

Враховуючи проблему закоркованості у Львові, вузькі вулички, неможливість запровадження метро, виникла ідея створити альтернативний транспорт.

Про це пише Четверта студія з посиланням на інформаційний портал ЛМР.

“Ми шукали альтернативні ідеї і зупинились на “Lviv City Express”, – розповів голова транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич. – Ми можемо подякувати нашим предкам, які збудували залізничні колії по всьому місті. Якщо подивитись на карту Львова, можна побачити, що у кожному районі пролягають гілки залізної колії. Деякі з них знищені, а деякі – робочі, які можна використати. Тому є бачення побудувати, як в народі кажуть, наземне метро чи електричку, яка буде мати зупинки не тільки на вокзалі, а й посеред міста. Цей новий транспорт має покращити сполучення не тільки в місті, а й в області», – повідомив Ігор Зінкевич.

Також на зустрічі обговорювали можливість об’єднаного електронного квитка на всі види транспорту та врахування обов’язкового фактору інклюзії в міській електричці.

На зустрічі були присутні представники громадськості, Укрзалізниці, засновник ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига, депутати, керівник департаменту мобільності ЛМР Олег Забарило, начальник управління транспорту та звʼязку ЛОВА Степан Рудницький, народний депутат України Ростислав Тістик, який включався із засідання ВРУ.

На наступному засіданні запланована робота із написання проектної заявки та підготовки листів до всіх державних органів.

Коментарі

Позначки: ,