У Львові правоохоронці та надзвичайники розповіли дітям про особливості роботи (ВІДЕО)

Новини 01 Червня, 2021 103

У Львові, на площі біля університету Франка, дітям показували як працюють надзвичайними, поліцейські, військові та кінологи. Малеча могла спробувати себе у ролі пожежника чи патрульного. Захід провели до Міжнародного дня захисту дітей.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

На свято кінологи привели службових собак. Вони демонстрували дітям свої навички.

“Ми прибули сюди із підготовленими собачками, які навчені на пошук зброї, вибухівки, наркотичних речовин та цигарок. Також є службові собачки, які продемонструють затримання умовного порушника. Ну і звичайно навички слухняності, долання смуги перешкод”, — каже речниця Кінологічного навчального центру Тетяна Рижак.

Семирічна Катерина Ориняк прийшла на свято разом із однокласниками.

“Сподобалася, коли я побачила собак отих вівчарок, дуже сподобалося, я не боюсь собак взагалі”, — каже дівчинка.

Окрім поліцейських та військових на святі були надзвичайники, тож діти могли себе спробувати у ролі рятувальника.

“Дітки можуть одягнути на себе одяг, в якому рятувальники щодня ліквідовують наслідки надзвичайних ситуацій, а також подати воду та ліквідувати умовну пожежу. Також для діточок є спеціальна доріжка, де вони можуть спробувати себе у ролі найсильнішого пожежника”, — каже речник ГУ ДСНС Львівщини Ігор Курус.

На заході представили 11 локацій.

“Це служби, які входять в систему Міністерства внутрішніх справ – це і Державна прикордонна служба, Національна поліція з її підрозділами, це і служба з надзвичайних ситуацій. Тобто кожна локація представляє свою службу”, — каже начальниця відділу зв’язків із громадськістю Патрульної поліції Львівщини Тетяна Капись.

Міжнародний день захисту дітей в Україні святкують щороку 1 червня вже 23 роки поспіль.

Коментарі

Позначки: ,