У Львові працівники ЛАЗу вимагають виплатити заборговані зарплати (ФОТО)

Новини 22 Липня, 2020 1 039

Фото: Богдан Рабешко.

Сьогодні, 22 липня, до колишньої прохідної ЛАЗу прийшли працівники, яким це підприємство заборгувало зарплати за період 2009-2014 роки.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на допис у Фейсбуці Богдана Рабешка.

Колишній ЛАЗ з часом був поділений на три підприємства: ТзОВ “ЛАЗи”, “ЗКТ”, “Сіті Транспорт Груп”, між якими були розподілені будівлі та обладнання колишнього автогіганта.

Після банкрутства автопідприємства, яке залишило після себе величезні борги несплачених зарплат, податків, кредитів та інших зобов’язань, був накладений арешт та утворена ліквідаційна комісія тільки по ЗКТ, – про інше підприємство (ТзОВ “ЛАЗи”) чомусь “забули” – незважаючи на те, що на балансі цього підприємства знаходиться більше десятка будівель нерухомості, а заборгованість по зарплатах цього підприємства своїм колишнім працівникам складає більше 13 мільйонів гривень.

Минулого року обмануті працівники ЛАЗу, які роками безрезультатно апелювали до всіх державних та місцевих чиновників, звернулись до Батьківщини Львівщини.

Народний депутат Михайло Цимбалюк взяв під особливий контроль цю непросту ситуацію і звернувся до Кабінету Міністрів України з вимогами вирішити проблему виплати зарплатних боргів.

До відома, в середньому кожному працівнику колишній ЛАЗ заборгував по сто тисяч гривень.

Сьогодні на території ЛАЗу на підставі постанови директора Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України проводиться огляд державними виконавцями комплексу будівель та споруд ТзОВ ЛАЗи, арештованих 5 травня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , ,