У Львові працівникам заводу ЛОРТА заборгували зарплату

Новини 09 Червня, 2021 451

Укроборонпром

Працівникам львівського заводу ЛОРТА, що належить Укроборонпрому, заборгували зарплату. Люди не отримали частину зарплати за березень та квітень і повністю — за травень. Окрім того, завод не може отримати гроші від Міністерства оборони.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Гроші не надходять, бо керівництво заводу має подати обґрунтування як саме витратили аванс від міністерства, який надали у грудні 2019 року. Поки таких документів у міністерстві не отримали.

“Минулого тижня в п’ятницю кинули близько 50% за березень. Потім ще додали 30% за квітень. Чому так розкидана та сума? Немає підтвердження цільового використання коштів. І коли воно буде, тоді Міністерство оборони надасть другу частину проплати. Наразі готуються документи, так нам говорять”, — каже голова профспілкового комітету Галина Тарнавська.

За словами заступника директора обласного департаменту економічної політики Ореста Гриніва, загалом працівникам заводу заборгували 2 мільйони гривень. Впродовж тижня решту зарплатні пообіцяли виплатити.

Працівників заводу ЛОРТа не впустили на роботу 4 січня 2021 року. Вони простояли під дверима підприємства понад 2 години. Люди розповіли, що не отримували зарплатню з літа.

Із літа на підприємстві були заблоковані рахунки і через борги відключили електроенергію. Тому декілька місяців на заводі графік роботи був обмежений. Заборгованість перед підприємством до тепер становила 11 млн грн.

6 січня працівникам виплатили заборгованість. Однак роботу підприємство не продовжило.

У понеділок, 18 січня, працівники Львівського заводу радіотехнічної апаратури (ЛОРТА) знову прийшли на підприємство, аби почати свій робочий день. Однак їх знову не впустили. Аналогічна ситуація трапилась 25 січня.

ЛОРТА – це завод радіотехнічної апаратури та зв’язку спеціального призначення. Підприємство підпорядковане Міністерству оборони.

Коментарі

Позначки: ,