У Львові послабили карантинні обмеження (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 20 Квітня, 2021 1 183
У Львові послабили карантинні обмеження. Фото: Суспільне Львів

У Львові послабили карантинні обмеження. Фото: Суспільне Львів

 З 19 квітня до шкіл повернулися учні молодших класів, а на роботу — працівники непродовольчих ринків. Крім того, в місті дозволили встановлювати літні майданчики кафе та ресторанів. Як живе Львів після послаблення карантину Суспільному розповіли підприємці та освітяни.

Марина Білоус працює на ринку вже три роки. Там вона продає канцтовари. Проте останній місяць жінка була без роботи.

“Від ранку народу в нас небагато, на базарі взагалі майже нема. Проте правил дотримуємось, все за протоколом”, — каже продавчиня.

Керівник ринку Олексій Винник каже, що слідкує за дотриманням правил.

“Тут практично все йде від зарплати до зарплати, тому дуже важливо було його відкрити для того, щоб правильно забезпечити роботу ринку під час пандемії. Згідно з протоколом в нас на вході з усіх боків стоїть охорона, яка міряє температуру. Усі продавці повинні бути в масках, рукавицях. Кожні три години проводять дезінфекцію”, — каже Олексій Винник.

Зранку в місті розгорнули частину літніх майданчиків. До сьогодні ресторани та кафе могли працювати тільки на виніс та на доставку.

“Для нас відкриття літніх майданчиків — це перш за все можливість вивести трошки більшу кількість людей на роботу. Бо зараз працює мінімальний склад, який є. А це дозволить хоча би залучити дві третіх нашого складу. Звичайно, це точно не про прибуток, але це дозволить нам не втратити тієї частини працівників, яка ще залишилася”, — каже генеральний директор мережі ресторанів Володимир Гнатюк.

До навчання повернулися учні молодших класів. До прикладу, в 4-ій початковій школі навчається 304 дитини.

“Немає 14 дітей через хворобу. Хто не встиг довезти, хто на відпочинку, хто в поліклініці на щепленні . Вчителі всі приступили до роботи. Дітки дуже з гарним настроєм, дуже тішаться і діти, і батьки. Звісно, дехто стривожений. Було кілька діток, яких батьки не пустили до школи, бо кажуть, що діти мають ослаблене здоров’я”, — каже директорка початкової школи №4 Ольга Баран.

Коментарі

Позначки: , , ,