У Львові поліція встановлює обставини загибелі студента із Закарпаття (ФОТО)

Новини 20 Червня, 2019 657

Фото: Львівський загін ССКУ /ФБ

У Львові поліцейські встановлюють обставини смерті юнака. Його тіло без ознак насильницької смерті було виявлене у Винниківському лісопарку.

Як повідомили у відділі комунікації головного управління Національної поліції у Львівській області, в Личаківський відділ поліції 19 червня звернувся 46-рчний мешканець Закарпатської області. Чоловік повідомив про зникнення свого 19-річного сина, студента одного з львівських вишів, який з понеділка, 17 червня, не виходить на зв’язок. Востаннє хлопця бачили на вулиці Медової Печери.

Правоохоронці розпочали заходи по встановленню місця перебування зниклого. Оперативники та дільничні офіцери Личаківського відділу поліції спільно з, однокурсниками хлопця та небайдужими громадянами через декілька годин виявили тіло студента у Винниківському лісопарку. Особисті речі та гроші знаходилися при ньому.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з приміткою «самогубство».

З’ясовуються обставини смерті хлопця, призначено експертизи.

Як повідомляється на сторінці  Львівського загону ССКУ у ФБ,  17 червня  у Львові  зник студент другого курсу університету ім. Ів. Франка – Савляк Денис. Останній раз на зв’язок із батьками та одногрупницею виходив вдень. Остання відома локація: Винниківський ліс, звідки висилав фотографію. Зі слів одногрупниці, хлопець був в поганому настрої, але планував йти до свого гуртожитку.

18 червня до нас звернувся батько Дениса із проханням допомогти у пошуку сина. Заяву в поліцію про зникнення сина батьки написали вже ввечері 18.06, тому враховуючи це, а також інформацію, що хлопець ніби вийшов з лісу і пішов до торгового центру, було прийнято рішення розпочати пошук в лісі зранку.

19 червня до нас звернулись вже з правоохоронних органів із проханням допомогти у пошуках зниклого.

Група у складі трьох кінологічних розрахунків: (Ольга Бобрицька+лабрадор Акело, Андрій Дереневський+ нім.вічарка Джелла, Гончарук Галина+ малінуа Іштар), а також ще двох членів нашої команди (Лігаєвої Альони і Божко Павла), які страхували нас, працювали “топтунами” вирушила на пошук.

Узгодивши дії з представниками правоохоронних органів, визначились з ділянками, які мали опрацювати. Сам Виниківський ліс знаходиться фактично на околиці Львова і частинами прилягає до декількох вулиць, це популярне місце відпочинку, там багато місць для пікників і прогулянок. Було прийнято рішення розпочати пошук з того місця, де зниклий ймовірно зайшов у ліс, в найближчому до гуртожитку своїх друзів місці. Поділили місцевість на умовні ділянки пошуку. Студенти-добровольці разом з поліцією опрацьовували одну ділянку лісу, наш загін працював на “сусідній”. Враховуючи розмір і конфігурацію ділянки ми визначились з тактикою пошуку. Розрахунки працювали по черзі, по 20 хв кожний, даючи змогу відпочивати двом іншим розрахункам. Паралельним розрахунку курсом, на відстані 30-40 метрів, рухались “топтуни”. Таким чином рухались по визначеному нами маршруту.

«На 27 хвилині пошуку (працював розрахунок Гончарук Галина + малінуа Іштар), собака знайшов тіло хлопця. Собаки нашого загону не навчені працювати по неживим людям, але собака поводив себе так само як поводить, коли локалізує запах живої людини, звужуючи коло пошуку. В момент, коли собака знайшов тіло, позначати голосом, як навчений позначати живих людей, не став, але зупинився і нерухомо стояв біля тіла. Я бачила собаку, бачила його поведінку, тому підбігла до місця, де він зупинився і натрапила на тіло хлопця без ознак життя, про що повідомила працівникам поліції та членам нашого загону. Працівникам поліції ми зкинули координати знахідки (геолокацію), досить швидко (20-25 хвилин) хлопці підійшли до нас і викликали судово-експертну бригаду, якій ми дали свідчення по даному випадку. Після цього до нас зателофонував начальник Личаківського Відділу Поліції та подякував нашому загону за співпрацю і допомогу у пошуку.
А я в свою чергу, хочу подякувати своїй неймовірній команді за роботу, за підтримку, за те, що ми одне ціле і розуміємо одне одного з півслова. Приносимо свої найглибші співчуття батькам, родичам та друзям загиблого», – зазначається у дописі.

Фото: Львівський загін ССКУ /ФБ

Як стало відомо з власних джерел, юнак скоїв самогубство шляхом повішання.  У день зникнення він був на святкуванні дня народження у своєї дівчини.

Коментарі

Позначки: , , , , ,