У Львові поліція склала протокол на активістів за акцію проти Зеленського (ФОТО)

Новини 07 Липня, 2020 8 979

Фото: Rostyslav Radysh

За “шкоду благоустрою міста”

У Львові поліція склала протокол за “шкоду благоустрою міста” на активістів за перформанс проти втручання влади в справи НБУ.

Як пише «Четверта студія»  з посиланням на Zmina, про це повідомили організатори акції.

Як зазначається, перформанс активісти провели в центрі міста перед пам’ятником Тарасу Шевченку. За сценарієм чоловік, одягнений у маску Зеленського, роздавав купюри номіналом 1 млн грн усім присутнім, а після цього активісти розтрощили зелений принтер, що друкував “купюри”, під музику.

“Ми хочемо, щоб Україна вела нормальну фінансову політику, щоб продовжувала співпрацю з МВФ та іншими міжнародними організаціями, як це роблять усі цивілізовані країни. І їм не соромно, адже це найкращий спосіб підтримувати свою економіку. У нас же йдуть найбільш диким, дурним та тупим нецивілізованим шляхом – друком грошей, не підкріплених економікою”, – розповідав про вимоги активістів один з організаторів Борис Пошивак.

Після закінчення перформансу, за словами активіста Ростислава Радиша, до нього та його колеги Ірини Клейманової підійшли правоохоронці та почали складати протокол за “дрібне хуліганство”.

“Але я була б не я, якби раптово добряче вишколений мною телефон не брякнув адвокату. Стаття різко помінялася на “шкоду благоустрою міста”, – зауважила Клейманова.

 

Як повідомлялося, у Львові вимагають зупинити “зелений принтер”.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,