У Львові поліцейські карають велосипедистів звуковими сигналами (ВІДЕО)

Новини 20 Квітня, 2021 1 545

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Львові поліцейські карають велосипедистів звуковими сигналами.

Про це пише Четверта студія з посиланням на повідомлення патрульної поліції Львівської області.

“Вчора увечері, екіпаж патрульних під’їжджав до регульованого пішохідного переходу. Своєї черги перейти чекали двоє хлопців, один з них мав велосипед.

Коли засвітилося зелене світло, юнак сів на велосипед і поїхав через дорогу. Патрульні подали йому сигнал і хлопець одразу зрозумів про що йдеться та зліз з двоколісного. Він привітався з поліцейськими і подякував їм за слушне зауваження”, – йдеться у повідомленні.

У 6 пункті правил дорожнього руху є вимоги до велосипедистів і закликаємо охочих їздити на двоколісних вивчити їх.

Та дуже багато велосипедистів забувають загальні визначення:

Велосипед — транспортний засіб, крім крісел колісних, що приводиться в рух мускульною силою людини, яка знаходиться на ньому.

Велосипедист — особа, яка керує велосипедом.

Велосипедна доріжка — виконана в межах дороги чи поза нею доріжка з покриттям, що призначена для руху на велосипедах і позначена дорожнім знаком 4.12.

Пішохід — особа, яка бере участь у дорожньому русі поза транспортними засобами і не виконує на дорозі будь-яку роботу. До пішоходів прирівнюються також особи, які рухаються в кріслах колісних без двигуна, ведуть велосипед, мопед, мотоцикл, везуть санки, візок, дитячу коляску чи крісло колісне.

Тож, якщо велодоріжка (дорожня розмітка 1.15) не перетинає проїжджу частину, то ви маєте перейти, а не переїхати пішохідний перехід.

Коментарі

Позначки: , , ,