У Львові покажуть прем’єру фільму «Носоріг» за участі Олега Сенцова

Новини 10 Лютого, 2022 67
У Львові покажуть прем’єру фільму «Носоріг» за участі Олега Сенцова

У Львові покажуть прем’єру фільму «Носоріг» за участі Олега Сенцова

10 лютого, у Львові, у кінотеатрі «Планета кіно» (ТРЦ Forum Lviv), відбудеться допрем’єрний показ кримінальної драми «Носоріг». Стрічку представить глядачам творча група: режисер Олег Сенцов та продюсер Денис Іванов. У широкий український прокат фільм вийде 17 лютого.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Львівська міська рада.

Щоб потрапити на прем’єрний показ та пресбрифінг із творцями фільму, потрібно акредитуватись за посиланням.

Також 22 лютого о 10:30 у кінотеатрі Multiplex в ТРЦ Victoria Gardens відбудеться спеціальний показ «Носорога» для ветеранів АТО. Вхід на показ безкоштовний – за попередньою реєстрацією за посиланням.

«Носоріг» є другою повнометражною роботою українського режисера Олега Сенцова. Світова прем’єра фільму відбулася на 78-му Венеційському кінофестивалі в офіційній конкурсній програмі «Горизонти», українська – минулої осені на Київському тижні критики.  Стрічка Сенцова нещодавно була визнана найкращою на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, а перемогу у номінації «Найкращий актор» отримав виконавець головної ролі Сергій Філімонов. Раніше він також був визнаний найкращим актором на Міжнародному кінофестивалі у Батумі.

Історія фільму заснована на реальних подіях 90-х в Україні. Головний герой на прізвисько Носоріг потрапляє до кримінального світу і починає свій кривавий шлях, який приведе його зовсім не туди, куди він очікував.

Зйомки «Носорога» проходили в Кривому Розі, Львові та Києві й завершилися в грудні 2020 року. Фільм створений у копродукції України, Польщі та Німеччини. Українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов («Артхаус Трафік») та Олег Сенцов («Край Кінема»). Польські співпродюсери – Даріуш Яблонський, Віолетта Камінська, Ізабела Войчік (Apple Film Production), німецькі – Хайно Декерт, Тіна Бьорнер (Ma.ja.de. Fiction). Міжнародний дистриб’ютор стрічки –  компанія WestEnd Films.

Створення фільму підтримали Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне агентство України з питань кіно, фонд підтримки спільного кіновиробництва та прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт EURIMAGES, Польський кіноінститут, німецький кінофонд Medienboard Berlin-Brandenburg.

За додатковою інформацією можна звертатись сюди: 093-168-38-62, mala.socio@gmail.com (Тетяна Мала).

 

Коментарі

Позначки: , ,