У Львові покажуть фільм про ветерана АТО, адаптований для незрячих

Новини 13 Грудня, 2019 468

17 грудня 2019 року у Львові відбудеться безкоштовний допрем’єрний показ повнометражного документального фільму режисера Сергія Волкова «Вдивляючись у темряву», пише 4studio.

Стрічка створена з використанням технології аудіодескрипції (тифлокоментування) і повністю адаптована для незрячих. На показ запрошені люди з порушеннями зору, які зможуть переглянути цей фільм.

Фільм «Вдивляючись у темряву» – це українсько-шведський проект, знятий за підтримки Держкіно України і шведської компанії Grumant Productions HB. Режисер та автор сценарію стрічки – Сергій Волков. Головний герой фільму – Віталій Галіцин – полковник запасу ЗСУ, інструктор, сапер, який служив в зоні АТО у складі добровольчого батальйону «Азов». Виконуючи бойове завдання під Новоазовськом, він підірвався у замінованому автомобілі. Отримав контузію і численні поранення, втратив зір.

Сергій Волков розповідає: «Це фільм-притча про Україну та її минуле, про сьогодення та майбутнє. «Темрява» у фільмі одночасно реальна і метафорична. За сюжетом, незрячий, що випадково осліп у дитинстві, допомагає адаптуватися іншому – ветерану, який втратив у зоні АТО зір, але не сенс життя. Це розповідь від імені людей з інвалідністю: погляд незрячих на «здоров’я» нашої держави і суспільства, історія про те, що ніколи не можна втрачати віри та надії».

Фільм водночас є твором мистецтва і частиною соціального проекту. «Мовою і засобами кінематографу ми розповіли про щоденні проблеми людей з порушеннями зору для того, щоб розпочати діалог усередині суспільства, залучити до нього владу і громадськість. Наша мета – підкреслити необхідність інтеграції незрячих людей до повноцінного життя громади, а також привернути увагу до проблем ветеранів АТО та недостатнього соціального захисту військових, які відстоюють незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України на Донбасі», – підкреслює режисер.

Показ фільму відбудеться 17 грудня о 15:00 за адресою: кінотеатр Кінопалац «Копернік» (вулиця Коперника, 9). На показі будуть присутні головні герої фільму та члени знімальної групи. До участі у показі запрошені журналісти, представники місцевих органів влади, громадських організацій, волонтерських ініціатив, а також усі зацікавлені жителі міста.

Захід безкоштовний. Для представників ЗМІ необхідна акредитація. Контакти для акредитації: тел. 0985026465, 0664676247; email oprokopenko90@gmail.com.

Коментарі

Позначки: , , , , ,